01.05.2018.

10:08

Foto:

Vesti

(VIDEO) VESIĆ ZA PINK: Nezaposlenost na rekordno niskom nivou, svaka beogradska opština dobija po fontanu

- Prvi put posle deset godina nezaposlenost je pala ispod 100 hiljada. Procene Evropske komisije su da će nezaposlenost u Srbiji pasti. Predsednik Srbije je rekao da će nezaposlenost biti ispod 10 odsto u narednom periodu. Obezbeđivaće se radna mesta – istakao je Vesić.

On je dodao da će danas posetiti Javna preduzeća da se zahvali ljudima koji rade za Prvi maj.

- Oni rade da bi grad funkcionisao. A što se tiče promena u gradu, građani koji su prolazili Bulevarom vojvode Bojovića mogli su u nedelju videti novu čeličnu konstrukciju koja povezuje Beogradsku tvrđavu i Beton halu. To je pasarela koju radimo – kazao je Vesić.

Kako ističe, pasarela će biti u funkciji početkom proleća sledeće godine, a u okviru prve faze postavljena je čelična konstrukcija koja povezuje Beogrdsku tvrđavu i sam prostor oko Beton hale.    

Komentarišući Šapićeve kritike, gradski menadžer je rekao da je na njih navikao jer on kritikuje sve dobro što se uradi u gradu.

- Njemu očigledno smeta bilo šta pozitivno što se uradi. Inače, pre nedelju dana je postavio sliku česme koja je zatvorena i optužio grad, a onda sam ja na svom Fejsbuku postavio sliku te česme i napisao da je to privatna česma i da sledeći put pre nego što nekog napadne može da se raspita šta je šta, a ne da priča bez osnove – ocenio je Vesić.

Kako kaže, najbolji odgovor svim kritičarima poput Šapića je to što je urađeno.

- Kada se bude završio plato na Slaviji, tu će biti jedan potpuno drugačiji trg. To je nešto što menja izgled Beograda. Trg Republike je naš najveći trg i za petnaestak dana biće raspisan konkurs za njegovo uređenje. On će biti potpuno popločan, biće sklonjene žardinjere, postojaće klupe za sedenje – istakao je Vesić.

On dodaje da je razgovarao sa premijerkom Brnabić i da bi Ministarstvo kulture trebalo da raspiše međunarodni konkurs za izgradnju opere i baleta.          

- To je na mestu današnjeg Staklenca, tako da kada se to izgradi Trg Republike će biti pravi centralni trg. Predsednik Vučić je predložio da se u Beogradu uradi 50 novih fontana i mi smo analizirali njegov predlog, u tome su učestvovale sve nadležne institucije i uspeli smo da odredimo 54 lokacije na kojima je moguće uraditi fontane – kazao je Vesić.

On ističe da su posebno ponosni što će svaka prigradska opština u Beogradu dobiti po jednu fontanu.             

Tagovi: