08.05.2018.

22:14

Foto:

Vesti

ODBAČEN PREDLOG RADIKALA: Vojvodina neće imati Srpsko-ruski centar kao u Nišu

Za ovaj predlog glasali su samo radikali, dok su poslanici vladajuće koalcije, predvođene SNS-om, kao i  opozicionih stranaka bili uzdržani ili protiv ovog predloga.

- Inicijativa za osnivanje Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Vojvodini ima formalne i materijalne nedostatke. 

Ona nije u skladu s  pravnim aktima Pokrajine, sa zakonima Srbije, ali ni sa Sporazumom o Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu, pa je zbog toga nezakonita – rekao je Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe SBS u Skupštini AP Vojvodine.   

 Radikali su ovu svoju inicijativu obrazložli time da je Autonomnoj Pokrajini Vojvodini potreban jedan ozbiljan i savremen centar za hitne intervencije u slučaju vanrednih okolnosti kao što su  požari, poplave i elementarne nepogode, po uzoru na onaj koji već postoji u Nišu.

- Svedoci smo da ovi hohštapleri sa Zapada vrše pritisak da se Srpsko - ruski humanitarni centar u Nišu zatvori, a mi srpski radikali insistiramo na tome da mu se, u skladu sa međuvladinim sporazumom, dodeli diplomatski status i da se otvori još jedan na prostoru Vojvodine. 

Srpska radikalna stranka je za nepunih mesec dana prikupila više od 30.000 potpisa podrške građana sa prostora severne srpske Pokrajine – rekao je Đurađ Jakšić, šef poslanika radikala u pokrajinskoj Skupštini.

ŠEŠELJ - DOĐOH, VIDEH, PROBAH, PA ODOH KUĆI! Na putu do Hrtkovaca, radikali stigli do Jarka, LIDERU NOSILI FOTELJU DA ODMORI!

Tagovi: