17.05.2018.

18:51

Foto:

Vesti

AMERI HAPSE DODIKA?! Zapad sprema novu ofanzivu na Srbe, AKTIVIRA SE AFERA "VILA"!

Sjedinjene Američke Države izdale su nalog vlastima u Sarajevu da uhapse predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog navodne korupcije!

Vašington je, tvrde naši odlično obavešteni izvori, dao "zeleno svetlo" Tužilaštvu BiH da ponovo aktivira aferu "Vila", u kojoj Dodika optužuju da je lažnim kreditom kupio luksuznu kuću na Dedinju. 

Predsednika RS, naime, sumnjiče da je vilu kupio za 750.000 evra, čije poreklo nije poznato, a koje je potom naknadno opravdao fiktivnim ugovorom o zajmu u jednoj privatnoj banci u Bijeljini. Ovaj slučaj, međutim, iako je nekoliko puta bio predmet istrage sarajevskih tužilaca, nikada nije dokazan.Rušenje sa vlasti

Prema rečima naših sagovornika, Vašingtonu smeta to što će se Dodik kandidovati za Predsedništvo BiH.

mojugao

RADOMIR NEŠKOVIĆ
ANALITIČAR


Ne verujem da se to događa. Ova istraga je već ranije bila, a izborna je godina, pa bi se to tumačilo kao uticaj na izbore.

- Amerikanci godinama pokušavaju da uruše Dodikov rejting optužbama da je secesionista i ruski plaćenik. Pošto im to nije prošlo, odlučili su da ga optuže za visoku korupciju. Iako je Tužilaštvo BiH u više navrata proveravalo slučaj "Vila" i nije našlo dokaze koji potvrđuju tvrdnje o pranju para, Vašington je rešen da sve ponovo aktivira. Tužiocima su, preko američke ambasadorke u Sarajevu, stigli nalog i dozvola za Dodikovo hapšenje, pa čak i bez dokaza. Ostaje da se vidi da će li Sarajevo poslušati naređenje... - prenosi Informerov izvor, zapadni diplomata koji je zbog osetljivosti informacija insistirao da mu ne objavljujemo ime.

DODIK: SRPSKA JE NADLEŽNA ZA MIGRANATE, treba sprečiti njihov dolazak!

Dodik se juče nije oglašavao. Međutim, ranije je istakao da je finansijska istraga o kupovini vile pokušaj međunarodne zajednice da ga sruši s vlasti.
- Nije tu reč ni o kakvoj borbi protiv korupcije. Dokazano je da je ta afera potpuno montirana i izmišljena! Sve same spekulacije i gluposti! Kad nemaju ništa protiv mene, iz naftalina izvlače priču o vili... Znate li šta im je glavni argument? Nekakav dokument nevladinih organizacija koje se finansiraju sa Zapada - naglasio je Dodik.

Činjenice

* Dodik je bio pod istragom Tužilaštva BiH zbog sumnje da je nezakonito kupio vilu na Dedinju
* Predsednik Republike Srpske luksuznu nekretninu platio je oko 750.000 evra
* Sumnjalo se da je vila plaćena novcem nejasnog porekla, a da je Dodik to prikrio naknadno odobrenim, fiktivnim kreditom privatne banke "Pavlović" iz Bijeljine
* Međutim, nikada nije saopšteno da postoji ijedan dokaz koji bi opravdao ove sumnje



Predrag Ćeranić, dekan Fakulteta bezbednosnih nauka u Banjaluci, kaže da je sličnih pritisaka bilo i ranije.
- Neprekidno se smišljaju novi načini kako bi se institucije RS urušile i podrivale, pa tako i institucija predsednika. Strani faktor nastoji da onemogući Dodikovu kandidaturu za člana Predsedništva BiH na krajnje nelegitiman način. U tom kontekstu treba posmatrati zalaganje za "pravnu državu". Ipak, i ovaj pokušaj biće neuspešan - podvlači Ćeranić.
Zapadno spinovanje

Politički analitičar Anđelko Kozomara veruje da je sve ovo još jedan zapadni i medijski spin.
- Dodikovo hapšenje ne samo da je u praksi nemoguće bez prolivanja krvi već bi bilo i politički kontraproduktivno. Kad bi se i dogodilo, teško je verovati da bi bilo Srba koji bi na oktobarskim izborima glasali za bilo koga drugog osim za Dodika i SNSD. Većini građana u RS dojadilo je mešanje američke ambasadorke u sve i svašta, pa bi ovakav "nalog" izazvao dodatno nezadovoljstvo. Uzgred, kupovina vile u Beogradu dosad je više puta bila pod istragom i dokazano je da nema elemenata krivičnog dela - zaključuje Kozomara.

SRPSKA SPREMNA DA SPREČI PAKLENI PLAN ZAPADA: Ruta preko Bosne nije slučajna, cilj je izmeniti strukturu stanovništva RS!

Operacija 'Poslednja šansa'

Informer

Kako smo obavili još prošle godine, zapadni moćnici su osmislili plan pod nazivom "Poslednja šansa", čiji je krajnji cilj Dodikovo hapšenje i ukidanje Republike Srpske. Kako je tada preneo ruski portal "Sputnjik", ova operacija ima dve ključne tačke, koje nose kodna imena "Bankrot" i "Glava".
"Najvažnija tačka 'Bankrot' je opstrukcija priliva novca u RS, jer bankrot države dovodi do rušenja vlasti. Drugi segment, 'Glava', predstavlja kriminalizovanje vlasti, posebno Dodika, naveo je taj portal.

Tagovi: