01.06.2018.

19:20

Foto:

Vesti

RUSIJA NIJE ZA PODELU KOSOVA! ČEPURIN: HOĆE DA VAS LIŠE RUSKE PODRŠKE, to je stvar Srba i srpskog rukovodstva!

Neki mediji su, naime, Čepurinovu raniju izjavu da će Moskva podržati ono rešenje za Kosmet koje Beograd smatra najboljim protumačili kao rusku podršku podeli Kosova.

Čepurin ističe da je na današnjem sastanku s prvim vicepremijerom, ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, još jednom potvrdio jasan i nedvosmislen stav Rusije o kosovskom pitanju.

U kontekstu spekulacija pojedinih medija ostaje samo da im posavetujemo da pažljivo čitaju naše izjave, a ne da se bave praznim izmišljotinama s jednom jedinom željom: da Srbiju liše podrške Rusije. To je tipičan lov u mutnom", ističe ruski ambasador.

On naglašava da ma koliko želeli da oslabe Srbiju, menjajući njene granice i nastojeći da se izbore za priznanje Kosova istinama, neistinama, neviđenim pritiscima, na strani Srba su pravednost i pravo, kao i Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti UN, koja potpuno ostaje na snazi.

POSTOJE DVA PUTINA! SAVETNIK PREDSEDNIKA RUSIJE ŠOKIRAO SVET: Aleksandar Dugin otkrio strogo čuvanu tajnu!

- Razumevanje te činjenice i jeste razlog naše želje da pomognemo Beogradu u traganju za pravednim i dugoročnim rešenjem kosovskog problema, za šta su, uopšte uzev, zainteresovani i Srbi i Albanci - objašnjava Čepurin.

Rusija je, prema njegovim rečima, podržavala, podržava i podržavaće Srbiju i srpski narod, "a kako će biti rešen nimalo lak zadatak da se taj problem reši, kakvi su kompromisi ovde mogući - to je stvar Srba i srpskog rukovodstva".

(VIDEO/FOTO) ANĐELI PAKLA I GLADNI I ŽEDNI: Čakaju ih tri bika, 55 prasića, 45 jagnjića, 700 pilića, tone roštolja, hektolitri piva... SRBIJA DOBRA 2.000.000 EVRA!

- Procesi u svetu i regionu danas su ušli u zonu visoke turbulentnosti, i pravi je trenutak da se vežu bezbednosni pojasevi - poručuje na kraju ambasador Čepurin.

Tagovi: