05.06.2018.

19:02

Foto:

Vesti

ŠIPTARSKA UJDURMA: Priština odbila poziv u Brisel, NEĆE RAZOVOR "SAMO" O ZSO!

Arifi je za Radio Slobodna Evropa izjavio da Kosovo neće učestvovati u dijalogu dok Srbija ne ispuni sve briselske dogovore.

Kako kaže, od Brisela je krajem aprila zatraženo da se 2. maja organizuje sastanak zbog “ozbiljnih zastoja” u sprovođenju sporazuma o energetici, o zajedničkom upravljanju granicama i o ostalim temama.

Međutim, prema njegovim rečima, Kosovo nije dobilo odgovor, te je zahtev ponovljen 21. maja. 

- Krajem maja smo dobili dopis za održavanje sastanka o nekim drugim temama, odnosno da predstavimo Upravljačku ekipu koja treba da izradi nacrt statuta za Zajednicu (ZSO), a što je za nas bilo irelevantno. Naravno, mi smo to odbili. Mi insistiramo na dijalogu i na tome da razgovaramo o svim temama. Srpska delegacija je prošli put saopštila da je razlog njihovog učešća u razgovorima samo ZSO. Mi smo tu za sve sporazume - ili će biti implementirani svi sporazumi ili nijedan - rekao je Arifi. 

On je ocenio da je Evropska unija "pala je u zamku Beograda i ponaša se tako da se stvara utisak da ih interesuje samo Zajednica (srpskih opština)". 

- Ne interesuje ih što zbog energetike Kosovo gubi na desetine milione evra, ne interesuje ih što zbog zajedničkog upravljanja granice smo izgubili 24 miliona evra. Ne interesuje ih most u Mitrovici, niti diplome. Prema tome, za nas kao Kosovo – ili sve ili ništa - ocenio je šef delegacije u tehničkom dijalogu. 

Arifi je ukazao da se pored toga "Srbija rasistički ponaša i prema kosovskim sportistima" kojima je onemogućeno da se takmiče u Srbiji, te tvrdi da je normalizacija sa takvim ponašanjem nemoguća. 

TAČKA RAZDORA TAČI: Priština povlači platformu za dijalog s Beogradom?!

Tagovi: