05.06.2018.

19:28

Foto:

Vesti

VIŠE NEMA TAJNI! PETREUS, ŠOLAK I ĐILAS ZAJEDNO HOĆE DA ZAGOSPODARE SRPSKIM MEDIJSKIM PROSTOROM!

Odavno nije tajna da Šolak i Đilas, zajedno sa Petreusom kontrolišu većinu elektronskih medija u Srbiji, a utapanje Direkt medije u United mediju, još jedan je u nizu dokaza njihove zajedničke strategije.

Podsetimo, tokom kampanje za beogradske izbore Šolak je bio jedan od glavnih finansijera Đilasove kampanje za gradonačelnika Beograda.

Prema dokumentaciji u koju su uvid imale Novosti, Šolak je krajem oktobra prošle godine obezbedio čak 4,5 miliona evra na ime prodaje zgrade u ulici Antifašističke borbe 13 b u Beogradu.

Dejvid PetreusAP/Photo

Dejvid Petreus

Transakciju su pokušali da prikriju kupovinom preko firme čiji se krajnji vlasnik teško otkriva, ali svi tragovi vode do Šolaka. 

"Novosti" pišu da je samo nekoliko dana nakon što je objavio da ulazi u izbornu trku, Ðilas je tu zgradu prodao "na krajnje čudan način", a sedište njegove "Dajrekt media" ostalo je i dalje na toj adresi. 

TEŠKA MULJAČINA! ĐILASOVI PRLJAVI MILIONI: Preko prodaje zgrade u sumnjivoj transakciji, OPRAO PARE ZA KAMPANJU?!

U dostupnim spisima vidi se da je kupac zgrade firma "Tekhil plaza", iza koje navodno stoji Šolak.

Osim toga, pre nego što je 31. oktobra 2017. potpisan kupoprodajni ugovor Šolak je kod banke založio još nekupljeni objekat kako bi dobio kredit da isplati Ðilasa.

"Novosti" ukazuju da su ovi poslovni aranžmani otvorili niz pitanja, među kojima je jedno od ključnih - da li medijski magnati Ðilas i Šolak prodajući jedan drugom fiktivno i "Dajrekt medija", u stvari zajednički upravljaju čitavom medijskom imperijom.

ĐILAS NA SKENERU HOLANDSKIH VLASTI! Počela istraga sumnjivih poslova "Dajrekt medije"!

Budući da pomenuta firma drži i dalje ogroman deo kolača za oglašavanje u medijima, postavlja se pitanje koliko pomenuti dvojac može da utiče na uređivačku politiku televizija i novina što i te kako dobija na težini u predizbornoj kampanji.

- Imajući sve to u vidu, mnogo je jasniji uređivački koncept pojedinih televizija, poput N1, koja je praktično pokrenuta preko Šolakove United grupe - pišu "Novosti".

Inače, "tajanstvenog kragujevačkog biznismena Šolaka", suvlasnika SBB i predsednika borda "Junajted grupe", početkom januara portal "Malta danas" optužio je da je kupio državljanstvo te zemlje da bi izbegao plaćanje poreza kod nas.

Šolakova SBB "Telemah grupa" postala je vodeći kablovski operater u zemljama bivše Jugoslavije.

Američki Investicioni fond KKR kupio je 2013. godine SBB za 1,5 milijardi dolara, a Šolak je ostao glavni menadžer i jedan od akcionara sa udelom od 21 odsto.

Dakle, sve je jasno...

MALTEŠKE MUĆKE! ŠOLAK I ĐILAS IZBEGAVAJU POREZ: Ovo je priča, koju niko osim Informera, NE SME DA OBJAVI!

ŠOLAK LAŽNO PRIKAZUJE DA JE SBB NA GUBITKU: Medijski tajkun na sve načine pokušava DA PREVARI DRŽAVU!

Tagovi: