06.06.2018.

19:53

Foto:

Vesti

VELIKA ALBANIJA NAPRAVLJENA! PRIŠTINA I TIRANA OBJEDINILI CARINU: I granica ukinuta, nema kontrole kretanja putnika, A BRISEL UPORNO ĆUTI !

Portal navodi da je 69 prisutnih poslanika u parlamentu glasalo za nacrt rezolucije o primeni sporazuma između Prištine i Tirane, nakon što je u ponedeljak održana debata na plenarnoj sednici. 

Pre nekoliko dana ukinuta je i kontrola kretanja putnika sa Kosova u Albaniju što politilki analitičari tumače  kao još jedan korak u smeru stvaranja takozvane "velike Albanije". 

Iako ta ideja ne nailazi na odobravanje međunarodne zajednice, vlasti u Prištini i Tirani brojnim primerima, pokazju da se rado igraju sa takvim scenarijom pokušavajući da ga učine mogućim.

Osim ukidanja kontrole putnika, kosovska skupština usvojila je i odluku o ukidanju rominga za mobilnu telefoniju između operatera na Kosovu i, naravno, onih u Albaniji.

(FOTO/ANKETA) SRPSKI GRB UKLESAN U ZIDOVE DREVNOG GRADA U NEMAČKOJ: Dokaz da su Nemci nastali od Srba i ŠOKANTNA TAJNA KOJU SVI KRIJU!

Takođe, nije nepoznanica da je autoput dug 137 kilometara koji je povezao Prištinu i Tiranu izgrađen ekspresno, za samo tri godine, u šta je uložen ogroman novac. 

SRBIJA U OPASNOSTI, BRISEL IMA PAKLEN PLAN ZA MIGRANTE: Praviće kampove u "evropskim zemljama koje nisu u EU"!

Sredstva se, očito, nisu štedela da bi se prestonica Albanije i južne srpske pokrajine spojile i infrastrukturno

fotomontaža

Težnja o stvaranju "velike Albanije" nije nepoznanica, i svako malo provejava u izjavama albanskih političara. Poslednji takav primer stigao je od predsednika albanske vlade Edija Rame, koji je praktično upozorio: pazi šta želiš, može da ti se ispuni.

SASTANAK BIVŠIH! Da nije smešno bilo bi tragično, IZETBEGOVIĆ PRIMIO TADIĆA, JOSIPOVIĆA, VUJANOVIĆA!

- Niko ne želi "veliku Albaniju", ali da kada neko stalno viče vuk, vuk, može i da ga prizove - rekao je Rama, gle čuda, na promociji knjige kosovskog predsednika Hašima Tačija "Nova država - moderni državnik Hašim Tači".

SRPSKA LISTA UPOZORAVA: Neprihvatljivo je carinsko ujedinjenje KOSOVA I ALBANIJE!

Tagovi: