10.06.2018.

11:30

Foto:

Vesti

(VIDEO) VUČIĆ O "BENZINSKIM" PROTESTIMA: MAJKO BOŽIJA KAKVI LAŽOVI, kažu da protestvuju zbog cene goriva, a HOĆE DA RUŠE VLAST!

Odgovarajući na pitanje novinara o "bezumlju koje vlada na ulicama" rekao je:

- Ne znam šta se podrazumeva pod haosom zbog protesta. U Srbiji ne postoji haos! U Srbiji postoje političiri i tajkuni poput Đilasa, Jeremića, Šolaka i Miškovića koji su opljačkali su mnogo, ponestalo im je para, pa bi nazad na vlast.

- Jedan od njih ima 25 miliona evra imovine, drugom je na račun nevladine organizacije stiglo 6 miliona. Imamo dokaze da postoji taj novac, a svi oni pokušavaju da pronađu način da se dočepaju vlasti - rekao je on i dodao:

- Posao Vlade je da gleda šta može da učini, BIH ima 70 odsto veću cenu hleba, kako niko ne kaže svaka čast imamo najjeftiniji hleb! Naša struja je najjeftinija u Evropi! Cena struje je 6,64 centi po kilovat satu, nakon nas najjeftiju struju imaju Makedonci 8,20 centi u Makedoniji, kako niko ne protestvuje zbog niske cene struje i hleba?! - rekao je predsednik.

Kad je o Internatu reč, radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara. 

- Već 48 godina ništa nije obnavljano u Internatu, to je greška nas kao naroda što kada napravimo nešto mislimo da ne treba da se obnavlja. Za prvu fazu obnove smo izdvojili 32 miliona dinara, a slede druga i treća faza.

- Ovde je mnogo dece sa juga Srbije iz siromašnijih porodica, ovom prilikom pozvao bih decu iz cele Srbije.Trenutno imamo 327 dece, od čega je 112 devojaka u ovom Internatu, ima ih čak i sa KiM. Kao što piše na ulazu u Internat "Znanje je naše oružje, u to trebamo da uložimo i nema bojazni za budućnost - rekao je predsednik Vučić.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

VOJNI BUDŽET GODIŠNJE MILIJARDU EVRA

Predsednik Srbije izjavio je da se u Vojsku Srbije u poslednje tri godine ulaže mnogo više nego što je vojni budžet od 650 miliona dinara, te da budžet za Vojsku na godišnjem nivou bude oko milijardu dinara i više i koristi se pre svega za modernizaciju vojske.


- Mi danas ulažemo mnogo više, nije naš budžet vojni svega 650 miliona evra kao što piše, zato što mi iz drzugih izvora izdvojimo još 350 miliona dodatnih, te računajte da nam je vojni budžet milijardu ili preko milijardu - kazao je Vučić u izjavi novinarima nakon što je obišao Vojnu gimnaziju.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

Kada je reč o tome šta je potrebno da država Srbija uradi kako bi poboljšala stanje u Vojsci, predsednik je rekao da postoje tri glavna problema na kojima oni intezivno rade, a da će velike promene, koje se tiču tehnike i oružja, građani videti već početkom naredne godine.

- Početkom sledeće godine ćete moći da vidite da među zemljama koje su slične našoj, ne postoji armija snažnija od naše. Prvi problem koji imamo je ljudski potencijal. Potrebno nam je više dece koja će doći na Vojnu gimnaziju. Poboljšanje životnog standarda će taj problem rešiti. Drugi problem je naša tehnika koja dugo nije obnavljana i treći problem je u tome što u našem društvu moramo promeniti odnos prema vojsci. Ako bude potrebe, daćemo veće bonuse ako bude potrebno - rekao je predsednik posle obilaska Vojne gimnazije.

- Mi do juče nismo imali ni jednu jedinu letelicu - lovca. Početkom sledeće godine mi ćemo imati 14 najmodernijih migova četvrte generacije, nije peta generacija, ali najmoderniji lovci četvrte generacije - kazao je Vučić i dodao da će Vojska Srbije imati helikoptere H 145 kupljene od Nemaca i Francuza, te da su kupljena dva MI 17 od Rusa, a da se kupuje još helikoptrera od Rusa i borbenih i transportnih.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

VOJNA IMOVINA PRECENJENA

Što se tiče raspolaganja viškom vojne imovine i objekata koji su i dalje u ruševinama od 1999. godine, on je podvukao da je bio prvi predsednik Vlade koji je insistirao da se ti zločini nikada ne zaborave.

- Ali kad kažete da se obnove ti objekti, da ostane jedan deo u ruševinama za nezaborav, oni mi kažu: "Ne, ne, vi tako prikrivate NATO zločine". Dajte nekome to ko može od toga da napravi nešto pametno. Nešto smo promenili, ali moramo još mnogo toga. Voleo bih kada bi Vojska dala tu imovinu, a da ničim ne uništi svoje kapacitete i potencijale. Želim da imaju najviši stepen borbene gotovosti i da uvek budu spremni da zaštite našu zemlju i naš narod - naveo je predsednik Srbije.

- Naša imovina je precenjena i vojsku mnogo košta čuvanje objekata koji ničemu ne služe, ali ne vredi, to je potreba da se sačuva na naše ime. Ne treba tako, dajte nekom ko će to moći da iskoristi, ne pričajte mi gluposti da kasarna u Negotinu košta 19 miliona evra, ništa tamo ne vredi 19 miliona evra - kazao je Vučić.

Aleksandar Vučić u obilasku InternataTanjug

Aleksandar Vučić u obilasku Internata

ZA PRVU FAZU RENOVIRANJA INTERNATA 32 MILIONA DINARA

U prizemlju internata, od 12. februara do 31. maja, zamenjene su podne ploče na svih 20 učeničkih soba, zamenjeni su svi prozori i vrata i stavljen laminat.


Takođe, zamenjeni su unutrašnji i spoljašnji ormani, ukupno njih 160, realizovani molersko-farbarski radovi i zamenjena elektro instalacija u učeničkim sobama, hodnicima, čitaonici i sobi za posete.
Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat. Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu.

Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor.
U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice. Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja.

Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije. U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole.
Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Tagovi: