11.06.2018.

16:34

Foto:

Vesti

DAČIĆ U SPLITU: Srbi i Hrvati ne moraju da se vole, ali treba da gledaju u budućnost!

- Moramo da gledamo napred jer idemo napred, kola se voze unapred, možem i unazad, ali ne znam dokle ćemo stići - rekao je Dacić novinarima u Splitu, gde učestvuje na godišnjem sastanku ministara inostranih poslova država članica Centralno-evropske inicijative.
On je istakao da je u Split došao da pokaže želju Srbije da ima dobre odnose sa Hrvatskom.

- Napravili smo nešto dobro, a to je da smo zajednički prodali zgradu rezidencije u Njujorku i čekamo posetu predsednice Hrvatske - rekao je Dačić i napomenuo da poseta Kolinde Grabar Kitarović još nije zakazana, ali da jesu sastanci radnih grupa.

(HIT FOTO) PALMA I DAČIĆ I OVE GODINE NA ISTOM MOTORU, ALI U DRUGOJ GARDEROBI!


Upitan da li zna kada će se realizovati ta poseta Beogradu, ministar je rekao da su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Grabar Kitarović o njenoj poseti razgovaralu prilikom prošle posete, kao i u Mostaru.

Međutim, kako je naveo, "stalno imamo neke događaje koji nas vraćaju unazad. Zato i kažem da želimo da idemo napred i da tražimo zajedničke interese".

- Ne moramo se oko svega slagati, ne moramo se ni voleti, ali smo sigurno bliži jedni drugima nego sa nekima sa kojima se nalazimo u evropskim integracijama - naglasio je Dačić.

Tagovi: