23.06.2018.

17:52

Foto:

Vesti

NENAD POPOVIĆ: SRBIJA SE NE SME ODREĆI PUTINA I RUSIJE! Ministar za inovacije i lider SNP nema dilemu ko nas PODRŽAVA I BRANI!

Ovo je poruka Nenada Popovića, ministra za inovacije i tehnološki razvoj, koji povodom ucene Evropske unije ističe da Beogradu ne pada na pamet da uvodi bilo kakve sankcije Moskvi.

- Rusi su naša braća. Bili su iz nas u najtežim trenucima istorije. Borili smo se zajedno protiv nacista u Prvom i Drugom svetskom ratu. Pobedili smo ustaše u Hrvatskoj i "banderaše" u Ukrajini. Rusi su 2007. sačuvali Rezoluciju 1244, spasli nas poniženja i proglašenja za genocidan narod, a sprečili su i ulazak Kosova u Unesko. Narod nikad ne bi dozvolio da uvedemo sankcije Rusiji, kao što ne bi dozvolio predaju Kosova.

ZATO I JESU USTAŠE! SRBIMA PORUŠILI KUĆE, A SAD BI DA IM TO I NAPLATE: Ovakvu gadost mogu da smisle samo u Hrvatskoj!

Briselski dijalog se nastavlja u nedelju, mogu li Beograd i Priština do kompromisa?

- Kosovo je bilo, jeste i biće Srbija. I tačka! Oko toga ne sme da bude kompromisa. Kompromisi su mogući u okviru Ustava i Rezolucije 1244. Srbija se neće odreći Kosova i neće dozvoliti da ono dobije stolicu u UN jer bi to bilo isto što i nezavisnost. Onaj ko bi bio spreman da izda Kosovo sutra bi sigurno uveo sankcije Rusiji i uveo Srbiju u NATO.

(VIDEO) VOJNI VRH SAD DOBIO ZELENO SVETLO ZA TAJNI NAPAD NA RUSIJU I KINU: Primeniće stalna razarajuća dejstava na ivici rata!

Evropljani tvrde da nema ekonomskog napretka bez dogovora sa Prištinom...

- To nije tačno! Najbolji primer su Izrael i Kipar. Ne daju ni centimetar teritorije, a imaju najveće investicije i ekonomski rast u Evropi. Investitori idu u ozbiljne države, gde se poštuje zakon i gde postoje jake institucije. Ako investitori vide da je Srbija spremna da trguje teritorijom i državnim interesima, kako da očekuju da će njihov kapital biti siguran u takvoj zemlji.

Tagovi: