28.06.2018.

21:01

Foto:

Vesti

HIT PRIČA! TOPLA OPOZICIONA POLITIČKA BRAĆA! Janković i Đilas traže gej brakove! AZDEJKOVIĆ ODGOVORIO: Oni samo hoće jeftine poene!

Lider Pokreta slobodnih građana (PSG) Saša Janković, koalicioni partner tajkuna i šefa Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, traži da se u našoj državi legalizuju gej brakovi!

Ana Janković Jovanović, članica Predsedništva PSG, kaže da će ta stranka, čim dođe na vlast u Srbiji, usvojiti potreban zakonski okvir koji

Velika sramota

Sramota je da bilo koja stranka u Srbiji zastupa ovakve stavove. Ipak, za Jankovića me ništa ne čudi

Vladan Glišić, lider Narodne mreže

će dozvoliti istopolne zajednice. Prema njenim rečima, uskoro će započeti i kampanju za "osvešćivanje državnih službenika, ali i šire javnosti u Srbiji" (!?!). Predstavnici LGBT populacije, međutim, tvrde da ne veruju Jankoviću i Đilasu i smatraju da njih dvojica samo pokušavaju da podignu katastrofalan rejting!

Nemaju nikakvu moć

Ana Janković Jovanović, inače, ističe da je obaveza države da gejevima omogući ostvarivanje prava koja imaju svi drugi građani.

- To podrazumeva ustanovljavanje adekvatnog pravnog statusa, od čega zavise brojne prava, kao što je dobijanje ličnih dokumenata, mogućnost zaposlenja, otvaranja računa u banci, ostvarivanje zdravstvene zaštite, ali i prava koja proističu iz ozvaničenja zajednice života. Kad PSG preuzme odgovornost na državom, svi građani Srbije imaće ista prava, bez diskriminacije, počevši od prava zagarantovana Ustavom i zakonima, ali još važnije, prava koja će se jednako poštovati u praksi i time omogućiti razvoj društva u smeru razvoja pravih vrednosti i demokratije - naglašava Jovanovićeva u izjavi za "Danas".

Komentarišući ove najave, gej aktivista Predrag Azdejković kaže za Informer da se podršci ne gleda u zube, ali ipak da ima određene rezerve prema ovim strankama.

- Pozdra

mojugao

DEJAN VUK STANKOVIĆ ANALITIČAR

PSG igra na političku kartu podrške manjine koja je nekad podržavala LDP i DS. Uz to, htela bi i podršku moćnog gej lobija i zapadnih država, posebno Amerike koja podržava istopolne brakove.

vljam svaku podršku u smeru poboljšanja položaja LGBT populacije u Srbiji. Ali plašim se da je ovo samo još jedna u nizu praznih podrški, koja ima za cilj privlačenje glasova birača i poboljšanje katastrofalnog političkog rejtinga. Svi znamo da oni nemaju moć da ovo sprovedu u delo! Više bih voleo javnu podršku vladajuće većine, jer bi to značilo da bi se nešto zaista i ostvarilo - podvlači Azdejković.

Samoreklamerstvo

Vladan Glišić, lider "Narodne mreže", takođe smatra da Janković priču o pravima gej populacije koristi samo za političko samoreklamerstvo.

- "Polni imperijalizam" je pojam kojim umni i slobodni ljudi u svetu danas zovu ideologiju homoseksualizma. Njen sastavni deo je i zahtev za gej brakove, a onda obavezno slede i zahtevi za usvajanje dece. Sramota je da bilo koja stranka u Srbiji zastupa ovakve stavove. Ipak, kad je reč o Jankoviću i njegovoj družini, to me nimalo ne iznenađuje - zaključuje Glišić.

TADIĆ OPET UDARA NA ĐILASA: Uništio DS, a oni bi u savez sa njim!

Marina Komad, savetnica za medije Borisa Tadić, i portparol SDS Konstantin Samofalov ističu da je želja rukovodstva da uđu u Đilasov savez Stokholmski sindrom, jer je upravo tajkun kriv za propast stranke.

Nije vreme za usvajanje dece, ali...

Ana Janković Jovanović kaže da je zbog velike društvene diskriminacije gej osoba očekivano da bi deca koju bi danas u Srbiji usvojili bila stigmatizovana.

- Ne mislim da bi usvajanje dece od strane gej parova u Srbiji kakva je danas bilo pravo rešenje. Treba unaprediti ostvarivanje prava LGBT populacije, ali to ne treba da ide na teret dece - ističe Jovanovićeva.

"Tadića je DS nazivala izdajnikom jer je napustio i osnovao SDS i to nakon što je DS doveo do istorijskog uspeha. Kako danas DS zove Đilasa, koje je doveo do jednocifrenog rezultata, potom je napustio, pa osnovao Savez, a na prošlim izborima joj bio protivkandidat? Vođom?", napisala je Komadova, a Samofalov je dodao:

"Đilas doveo DS na pet odsto, napustio je kapetanski nakon tog brodoloma i kandidovao se protiv nje na izborima za Beograd. Je l' se to zove Stokholmski sindrom?", istakao je Samofalov.

Tagovi: