04.07.2018.

17:12

Foto:

Vesti

(FOTO) ​SASTANAK KVADRITERALE! Vučić iz Soluna: Građani vode politiku Srbije, nismo ničiji patuljak, NITI PATRLJAK!

Kvadriteralni sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića, predsednika vlada Grčke Aleksisa Ciprasa, Bugarske Bojka Borisova i Rumunije Vjorike Danćile, najvećim delom je posvećen infrastrukturnim projektima u cilju međusobnog povezivanja četiri zemlje i celog regiona.  

Tanjug

- Ovaj susret je odraz dinamizma u odnosima i neophodnosti da se prepreke savladavaju što je brže moguće. Zato sam zadovoljan što u ovom format imamo već četvrti put sastanak - rekao je Vučić i što nismo uvek iskuljučivo vezani za prostor bivše Jugoslavije.

Tanjug

 - Očekujem da razgovaramo o važnim bilateralnim, ali regionalnim i političkim pitanjima - naveo je predsednik Srbije i dodao da će tema bit ii infrastrukturna pitanja.

Tanjug

 - Govoriću i o pitanju nastavku dijaloga beograda i Prištine. Dve od tri zemlje nisu priznale nezavisnost Kosova i zamoliću ih da ostanu čvrsti u tom stavu,a pokušaću i bugarskim prijateljima da ponovim naše stavove - dodao je predsednik Srbije.

Razgovori u Solunu nastavljeni na radnoj večeri

Premijer Grčke Aleksis Cipras priredio je večeras u Solunu radnu večeru za učesnike kvadrilateralnog sastanka, predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijere Bugarske i Rumunije Bojka Borisova i Vjorike Danćile.

Za stolom do Ciprasa sedi srpski predsednik, a preko puta njih sede premijeri Bugarske i Rumunije.

Nakon radne večere predviđeno je zajedničko obraćanje medijima.

 Kako je najavio, uskoro kreće rekonstrukjcija 23,5 kilometara puta rekonstrukcije od hrvatske granice do Kozmina. - Tu će biti postavljen najmoderniji asfalt, kao pista - rekao je Vučić. 

Informer

Osvrnuvši se na navode da je poseta predsednika Ukrajine Petra Porošenkova poseta čuvana u tajnosti, istakao da nisu ni Amerikanci, ni Evropljani, ni Rusi ti koji će voditi politiku Srbije.

 - Politiku Srbije vode građani Srbije, vodi rukovodstvo Republike Srbije, koje biraju građani Srbije. Mi smo nezavisna zemlja, ponosnih i dostojanstvenih ljudi. Mi imamo svoje interese i vodimo svoju politiku, a ne tuđu politiku. Nismo ničiji ni patuljak, ni patrljak, da neko nama uprvalja - istakao je Vučić.

Kako je dodao ne može da ga pozove niko iz Amerike, niti iz EU, ili bilo koje zemlje i da zapoveda šta ćemo da uradimo. 

Informer

- Ono što radimo, radimo u interesu Srbije. Imam kontrapitanje - Šta je Ukrajina učinila protiv Srbije? - dodao je Vučić i naveo da ne može da odgovori na to pitanje. 

-Moramo biti pragmatični da zemlja ide ka EU, da dobija što više investicija - naveo je predsednik Srbije i dodao su investicije 15,4 odsto veće u prvih pet meseci u odnosu na prošlu godinu koja je bila veoma dobra.  

Tagovi: