10.07.2018.

21:33

Foto:

Vesti

ANA BRNABIĆ O RAMUŠEVOM IZVINJENJU: Zamerila sam mu što se NASTAVLJA PRAKSA HAPŠENJA SRBA!

Ona je istakla da neodgovorni nastupi Prištine bacaju "ogromnu senku" na današnji samit o Zapadnom Balkanu u Londonu.

Brnabić je navela da je razmenila "par reči" sa kosovskim premijerom Ramušem Haradinajem o današnjem hapšenju petorice Srba na KiM i da mu je rekla da vidi da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. 

- Rekla sam mu da vidim da se pritisci i napadi na Srbe nastavljaju. Vidim da ste nastavili s praksom hapšenja Srba. To mi je bila samo konstatacija. Nemamo šta da kažemo jedno drugom - rekla je Brnabić.

Brnabić je kazala da su "na svu sreću, svih petorica Srba koji su danas uhapšeni, i pušteni". 

Premijerka je rekla da "uvek postoji neka senka koja se baca na sve regionalne skupove", kao što je i ovaj u Londonu, ali je poručila da Srbija ostaje posvećena saradnji. 

- Ogromnu senku bacaju svi oni neodgovorni nastupi koje Priština ima iz meseca u mesec, kako ide dalje dijalog između Beograda i Prištine - rekla je Brnabić. 

Ona je ocenila da se Priština ponaša sve neodgovornije i sve agresivnije. 

- Samo od maja imamo više od 20 incidenata na Kosovu i Metohiji, napada na Srbe, privođenja Srba, krađe imovine srpskih porodica kako bi se njima onemogućio dalji život i bezbedan život na Kosovu i Metohiji. Tako da je to uvek neka senka koja se baca na sve naše regionalne skupove, ali mi kao Srbija nastavljamo da budemo posvećeni saradnji - poručila je Brnabić.

HARADINAJ PODVIO REP: Na sastanku u Londonu izvinio se Ani Brnabić ZBOG HAPŠENJA SRBA

Tagovi: