13.07.2018.

12:09

Foto:

Vesti

POPOVIĆ povodom 140. godišnjice Berlinskog kongresa: SAČUVATI SLOBODU I NEZAVISNOST SRBIJE SA KOSOVOM KAO NEOTUĐIVIM DELOM!

- Od tog velikog dana u našoj istoriji, Srbija je iz godine u godinu jačala, okupljala srpski narod na Balkanu i bila svetionik slobode i demokratije. Vrhunac velikog državotvornog dela, generacije Srba na čelu sa Jovanom Ristićem, bilo je oslobođenje Kosova i Stare Srbije i pobeda u Prvom svetskom ratu - istakao je Popović.

Prema njegovim rečima, Srbija se i danas suočava sa istim izazovima i pretnjama njenoj slobodi, nezavisnosti i teritoriji.

- Neka nam državotvornost i hrabrost naših predaka budu putokaz i uzor kako da i mi danas odbranimo njihove slavne tekovine. I da nikada, ni pod kakvim pritiscima, ne izneverimo njihovo delo slobodne i nezavisne srpske države, sa Kosovom kao njenim neotuđivim delom - poručio je Popović i dodao:

- Nikada ne zaboravimo da su se naši preci pre 140 godina nalazili u mnogo težim i opasnijim uslovima, ali da nikada nisu odustali od svog sna o slobodnoj Srbiji i Kosovu kao srcu naše otadžbine.

Tagovi: