13.07.2018.

14:54

Foto:

Vesti

VULIN: Zabrinjava ćutanje međunarodne zajednice!

Ministar je novinarima, nakon svečanosti povodom završetka školovanja polaznika 7. klase Visokih studija bezbednosti i odbrane i ofiicira 61.klase Generalštabnog usavršavanja, rekao da je zabrinut zbog Orićeve izjave, ali da od njega ni ne može da se očekuje da govori o miru, kada nije kažnjem za, kako je rekao, zločine koje je počinio u ratu.

Vulin je rekao da Orić smatra da samo treba da završi sa etničkim čišćenjem i ubijanjem Srba, sve ono što je radio i za šta nije kažnjen.

- Dakle, čovek verovatno uživa veliki autoritet u političkim krugovima u BiH, govori o novom ratu i niko ne reaguje, niko iz međunarodne zajednice ne koristi svoja ovlašćenja, koja inače rado koriste za mnogo manje stvari - rekao je Vulin.

Dodao je da niko iz međunarodne zajednice nije rekao da u Bosni i Hercegovini ne sme da bude rata, kao i da Orić mora biti kažnjen za sve što je radio.

- To me veoma brine - istakao je ministar odbrane.

Prema njegovim rečima, Srbija i Vojska Srbije uradiće sve da i Bosna i Hercegovina i čitav region budu mirni i stabilni.

- Nama je na prvom mestu stalo do toga da se Republika Srpska, gde Srbi žive, razvija, da živi u miru, ali naravno i svi ostali. Mi ćemo učiniti sve što je do nas da ovaj region bude miran i stabilan, ali bez pomoći i podrške međunarodne zajednice, koja će morati da obuzda, zauzda i kazni ovakve ratne zločince koji pozivaju na nove ratove, ja nisam siguran kako je to moguće - poručio je ministar.

Tagovi: