29.07.2018.

19:18

Foto:

Vesti

DRECUN: Srbija ne priznaje nezavisnost KiM, sada je otvoren prostor za kompromisno rešenje

On je za RTK2 kazao da se o tom kompromisu pregovara i ocenio značajnim "što su i francuski predsednik Makron i američki zvaničnici poručili da će podržati kompromisno rešenje koje dve strane postignu".

ŠOK ANALIZA! "JUŽNI TOK" zaustavljen zbog SRBIJE, I DA DAMO KOSOVO nikad nećemo ući u EU!

RTK2 podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno rekao da smatra da Srbija ima dobru priliku "da na Kosovu ne izgubi sve, već da nešto i dobije".

Na pitanje šta to zapravo znači Drecun navodi da pitanje statusa više nije zatvoreno.

- To pitanje je danas otvoreno - poručio je Drecun.

On je dodao da "Srbija ne priznaje nezavisnost i traži kompromisno rešenje", zbog čega je po njegovim rečima stvoren prostor za dogovor.

- Upravo zbog toga je otvoren prostor da se sve više sada govori o postizanju kompromisnog rešenja. Do juče to niko nije hteo na onoj drugoj strani da prihvati. Prvi je nogu povukao predsednik Makron i rekao da će Francuska podržati kompromisno rešenje. Vidimo sada i Ivica Dačić i premijerka (Ana) Brnabić govore o tome da im je u razgovoru sa američkim zvaničnicima rečeno da i Amerika želi da se postigne kompromisno rešenje - izjavio je Drecun.

DrecunBeta

Drecun

RTK2 navodi da se poslednjih dana govorilo o mogućnosti razgraničenja ili podele, a Drecun kaže da Srbija insistira da se napravi dogovor između Srba i Albanaca, između Beograda i Prištine uz posredovanje međunarodne zajednice i da se zato danas govori o kompromisu.

- Tu se navode razni modaliteti, te podele, te ovo, te ono. Ja zaista ne znam ako se postigne kompromisno rešenje kako će izgledati, o tome treba da se pregovara, ali mislim da je dobro da idemo ovim putem - naveo je Drecun.

Navodi se da je Drecun, upozoravajući da jednostrani interesi dovode do sukoba, kazao da veruje da će kompromis biti početak kraja neprijateljstva između dva naroda.

Tagovi: