04.08.2018.

09:16

Foto:

Vesti

OBELEŽAVANJE 23. GODIŠNJICE "OLUJE"! Srbija se u Palanci moli za ubijene i prognane!

Parastos žrtvama održaće patrijarh srpski Irinej, posle čega će uslediti obraćanje svedoka stradanja Jelene Knežević, koja je avgusta 1995. godine u izbegličkoj koloni došla u Srbiju. Za njom, prisutnom narodu obratiće se predsednik

Vučić i Irinej

Parastos žrtvama održaće patrijarh srpski Irinej, a obratiće se i predsednici Srbije i RS Aleksandar Vučić i Milorad Dodik

Srbije Aleksandar Vučić, kao i lider Republike Srpske Milorad Dodik.

Najavljen je dolazak i premijerke Ane Brnabić, svih ministara u Vladi Srbije, najviših zvaničnika Narodne skupštine, Srpske pravoslavne crkve, Vojske Srbije, kao i udruženja za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

Prošle godine ovaj skup je organizovan u Busijama kod Batajnice, a plan je da se svake godine održava u drugom mestu, i to u sredinama koje su s mnogo humanosti, bratske solidarnosti i gostoprimstva dočekale prognane Srbe leta 1995.

Kolinda odlikovala Gotovinu i Markača

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović juče je zvanično donela odluku da, u sklopu sramne proslave godišnjice 'Oluje', odlikuje ratne zločince generale Antu Gotovinu i Mladena Markača. Samo uručenje ordena zakazano je za nedelju, 5. avgust, tokom ustaškog pira u Kninu, kojem će prisustvovati čitav hrvatski državni vrh, ali i fudbalski reprezentativci Hrvatske.

Tokom "Oluje" oružane snage Hrvatske, potpomognute zapadnim silama, pre svih SAD, za samo nekoliko danas ubile su 3.000 i proterale oko 250.000 Srba u najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata.

Tagovi: