07.08.2018.

18:24

Foto:

Vesti

DUŠAN KOVAČEVIĆ O KOSOVU: Srbija posle šest ratova u 20. veku više nema naroda i dece za sedmi rat, TO BI ZNAČILO NAŠ KRAJ!

- Treba li reći nešto više od toga? - pita se i istovremeno odgovara Kovačević na pitanje Tanjuga - jesu li Srbiji zbog Kosova "vezane ruke" da rešava, između ostalog, otvorena pitanja sa susedima, pre svega pitanje položaja i prava Srba, i koliko takva pozicija Srbije ohrabruje naše susede da po tom pitanju ne primenjuju ni sporazume na koje su se obavezali. 
- To što smo okruženi sa 40 miliona ljudi u NATO je suština i problem, pa i rešenje onoga što nas danas muči - rekao je Kovačević.

KOVAČEVIĆ O KOSOVU: Trebaće nam strpljenja i pameti više nego što smo ikada imali!

On je više puta u javnosti ponovio da su Srbi mali narod koji može da se spase i sačuva u ovim teškim, turbulentnim svetskim prilikama, samo strpljenjem, realnom diplomatijom i mudrošću, "vrlinama koje imamo samo kad se kajemo" . 

U intervjuu Tanjugu povodom početka unutrašnjeg dijaloga o Kosovu Kovačević je poručio da Srbija posle stradanja u šest ratova u 20. veku više nema naroda i dece za sedmi rat, jer bi taj novi rat bio kraj ove zemlje.

Dušan KovačevićZoran Sinko

Dušan Kovačević

- Srbija je danas bez ekonomske stabilnosti, bez definisanih granica, koje se otvaraju na sve strane. Ponovo je pokrenuta priča o granici sa Hrvatskom, koja će jednog dana biti jako ozbiljna, jer je tu skoro pa reč o zameni teritorija. Valjalo bi da učinimo sve da nas neko ne isprovocira da uđemo u novi rat - kazao je tada Kovačević.

Na pitanje o poziciji Srbije i njenom manevarskom prostoru za rešavanje svih vitalnih pitanja u okolnostima nerešenog, a ključnog otvorenog pitanja - Kosova i Metohije, za Tanjug su, pored Dušana Kovačevića govorili i drugi intelektualci, analitičari, javne ličnosti, čije će odgovore, odnosno intervjue agencija počev od sutra emitovati.

MIROSLAV LAZANSKI: Što se sada čudimo i jedimo, projekat velike Albanije JE VEĆ GODINAMA U TOKU!

Tagovi: