16.08.2018.

13:51

Foto:

Vesti

ĐURIĆ: Ako Arifi nije razumeo Prvi briselski sporazum, NUDIM MU PRAVNU POMOĆ DA MU OBJASNI!

Prištinske vlasti pokušavaju da ospore sadržaj Nacrta statuta ZSO, koji je sačinio Upravljački tim i dostavio ga Briselu, iako, kako piše Zeri, nemaju nikakvu reakciju iz EU na taj dokument, a Arifi je ideje Upravljačkog tima za ZSO nazvao "ludim i neprihvatljivim". 

Arifi je kazao i da se ZSO neće formirati dok se ne okonča dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, niti pre epiloga ideje predsednika privremenih kosovskih institucijaj Hašima Tačija o korekciji granica.

ŠIPTARI NEĆE DOGOVOR SA SRBIJOM! Arifi: Ne očekujem nikakve rezultate od nove briselske runde!

Navodi se da su među zahtevima Upravljačkog tima bili da ZSO ima kompetencije kada je reč o imovini, privatizaciji, ekonomiji i obrazovanju, podseća list. 

Ðurić kaže da Arifi jeste nedavno uključen u pregovarački proces, ali da je do sada imao više nego dovoljno vremena da prouči ranije postignute dogovore, jer reč je o ne tako mnogo stranica materijala. 

- Ukoliko je pročitao a nije razumeo Prvi briselski sporazum i ostale dogovore usaglašene u Briselu, ovim putem mu nudim pravnu pomoć kako bi mu ti materijali bili pojašnjeni - kaže Ðurić, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Tagovi: