26.08.2018.

08:09

Foto:

Vesti

DODIK: Pre dolaska Vučića Kosovo bilo izgubljeno za Srbiju!

- Pre dolaska Vučića na vlast Kosovo je bilo izgubljeno za Srbiju i niko ga nije otvarao i bilo je pitanje vremena zatvaranje priče na štetu Srbije i srpskog naroda. Vučić je vratio snazno ovo pitanje kako bi zaštitio Srbe na Kosovu, ali i kako bi zaštitio Srbiju kao državu - istakao je Dodik u intervjuu za Novosti i dodao da se Vučić danas bori za srpske interese i za srpski narod kao što se americki predsenik bori za svoj narod i drzavu.

Dodik napominje da ima onih koji su imali priliku i povoljnije okolnosti da stave to pitanje na dnevni red, a odjednom postaju glavni oponenti borbe za Kosovo.

- Vučić vodi jednu tešku borbu i umesto da se svi okupimo oko njega i pokažemo jedinstvo imamo one koji govore da "on nije taj". Uvek kada su Srbi jedinstveni onda su najjači. Na pitanju Kosva moramo pokazati jedinstvo svih Srba - poručuje Dodik.

On smatra da Srbija ima jaku drzavu i rukovodstvo i kaže da svim srcem podržava borbu za očuvanje Kosova.

Kada je u pitanju njegova želja da Srbija i RS budu jedna država, Dodik kaže da se ne može podeliti jedan narod koji ima tako jaku sinregiju.

- Već jedan vek se ovde govori o bosanskim, hrvatski, crnogrskim Srbima. Uvek se izbegava da se kaže da smo mi samo - Srbi - ukazuje Dodik i dodaje da ako je nekadašnja unutrašnja linija Jugosavije postala granica, ne vidi zašto to ne bi postala i ova u Bosni.

Kaže i da je ponosan što će ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doći 17. septembra u Banjaluku na postavljanje kamena temeljca za izgradnju Rusko-srpskog centra.

Na pitanje da li će predsednik Risije Vladimir Putin doći na otvaranje centra, Dodik kaže da je u poslednja dva navrata kada je razgovarao sa njim pomenuo mu je tu ideju.

- Mislim da bi to bio ozbiljan razlog za njegov dolazak u Banjaluku i RS. Ako mene pitate da li mislim da će Putin doći na otvaranje centra, mislim da hoće - rekao je Dodik.

Dodik je zaključio da i on i predsendik Vucić trpe velike pritiske Zapada i onih koji bi da nametnu mnoga rešenja štetna po Srpsku i Srbiju, ali nda se konstantno bore da zaštite srpske nacionalne interese.

Tagovi: