30.08.2018.

08:50

Foto:

Vesti

DAČIĆ NA SASTANKU ŠEFOVA DIPLOMATIJA U BEČU: Očekuje se da na dnevnom redu bude i dijalog Beograda i Prištine!

Sastanak se održava u organizaciji visoke predstavnice za spoljnu i bezbednosnu politiku EU Federike Mogerini i austrijskog predsedavanja EU, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije. 
Na marginama sastanka ministara spoljnih poslova EU i država kandidata, ministar Dačić učestvovaće na neformalnom radnom ručku na poziv ministarke spoljnih poslova Austrije Karin Knajsl, a tema biće „Kritična infrastruktura i digitalizacija".

Sastanak u Beču biće odlična prilika da se, na najvišem nivou, razgovara o svim aktuelnim pitanjima u odnosima EU i Srbije nakon predstavljanja Godišnjeg izveštaja o politici proširenja i izveštaja o kandidatima i potencijalnim kandidatima, navodi se u saopštenju.
Drugog dana sastanka razgovaraće se o aktuelnom stanju u pristupnom procesu zemalja kandidata, a ponajviše na dnevnom redu biće, kako se očekuje, dijalog Beograda i Prištine, kao i Turska, pošto se u Beču očekuje dolazak šefa turske diplomatije.

Austrijski mediji ukazuju da je ovo prvi sastanak šefova diplomatija EU nakon što je u javnost izneta mogućnost promene granica kao potencijalno rešenje za kosovski konflikt.
Neformalni sastanak ministara spoljnih poslova EU i država kandidata se održava dva puta godišnje, po jednom u toku svakog predsedavanja.

Tagovi: