07.09.2018.

10:43

Foto:

Vesti

(VIDEO) DAČIĆ O DIJALOGU: U BRISELU MORAJU DA VIDE SA KAKVIM LUDACIMA MI IMAMO POSLA!

- Vučić je inteligentan i neće sigurno dozvoliti da se odgovornost podeli i na Srbiju. Učestvovaćemo u dijalogu u razgovoru sa Mogerinijevom da neko ne kaže da i Srbija opstruira mirovni proces - kaže Dačić. 

Dodaje da je Vučić suočen sa opstrukcijom njegove posete KiM i sa otvorenim pretnjama, što pokazuje da se ne želi mirovni sporazum. 

- Otvoreno mogu da kažem da u tome učestvuju i predstavnici neke zemlje i to veoma uticajne u Savetu bezbednosti UN, a nisu SAD, Rusija, Francuska ni Nemačka. Očigledno je reč o koordiniranoj akciji koja ohrabruje sve koji su na KiM protiv postizanja mirovnog sporazuma. Važno je da ljudi u međunarodnoj zajednici vide sa kakvim ludacima imamo posla - smatra ministar. 

Ističe da će se predsednik Srbije sastati sa Federikom Mogerini u Briselu a da će o daljim sastancima odlučiti na licu mesta.

Kaže da se o poseti Vučića Kosmetu razgovaralo sinoć i da postoji politička i bezbednosna ravan. 

- Vučić se ne boji da ide na Kosmet i da razgovara sa našim narodom. U Prištini smatraju da Srbija nema prava da razmišlja a kamo li poseti Gazivode i to njima smeta. Gazivode su postale simbol da oni hoće da otmu nešto od predstavnika Srbije - smatra Dačić. 

Tagovi: