Autor: Informer.rs

15.09.2018.

15:07

Foto:

Vesti

MILO OPET DIVLJA! Đukanović tvrdi da je SPC - PESNICA "VELIKE SRBIJE"!

Komentarišući nedavnu izjavu patrijarha Irineja, koji je rekao da je položaj Srba u Crnoj Gori kao u doba ustaške NDH, Đukanović je rekao da ga ne iznenađuje to što patrijarh nije povukao ove reči.


- Nije negirao tu izjavu, ali to me ne iznenađuje. To je potvrda da SPC ostaje glavni frontmen velikosrpskog nacionalizma prema regionu i Crnoj Gori i da ostaje udarna pesnica onoga što žele ideolozi 'velike Srbije' i 'imperijalne Rusije' na Balkanu. To mora ostati predmet pažnje državne politike Crne Gore u narednom periodu - istakao je Đukanović, dodajući da je na snazi obnova medijsko-političke ofanzive Beograda prema Podgorici. 

Prevarant i manipulator

To što Đukanović napada Crkvu pokazuje da je reč o manipulatoru
Dragomir Anđelković, analitičar

- Ne pokazujemo nesigurnost na provokacije koje dolaze sa adresa koje imaju vekovne pretenzije na crnogorsku nezavisnost. Izgradili smo imunitet i možemo bez velikog problema da odbijemo takve atake... - naglasio je Đukanović. 

Iz SPC se juče niko nije oglašavao ovim povodom. Na drugoj strani, analitičar Dragomir Anđelković kaže da je cinično da Đukanović ovako priča o SPC jer je devedesetih učestvovao i huškao na ratove.

Da se ja pitam


Pozivam predsednika Đukanovića i Vladu Crne Gore da povuku ono što su uradili kada je u pitanju nezavisnost takozvanog Kosova. To je možda bio veliki pritisak ili trenutak njihove slabosti.

DRAGAN MARKOVIĆ PALMA


- SPC je tada smirivala strasti, patrijarh Pavle je pozivao na uzdržanost i čovekoljublje, a Đukanović je pokazao da je čovek rata, agresije i sukoba. Milo uvek bira stanu koja mu se finansijski isplati. Crkva je uvek bila i ostala na pozicijama mira i saradnje. To što Đukanović napada SPC pokazuje da je reč o manipulatoru, koji na svaki način izvrće činjenice kako bi profitirao - podvlači Anđelković.

KAKVA BARABA! MILO TRI GODINE KRIO DA JE IZGUBIO SPOR SA SPC: Milogorci dalje ruke od srpskih svetinja!

Tagovi: