Autor: Informer.rs

04.10.2018.

15:58

Foto:

Vesti

(FOTO) ĆORIĆ URUČIO CTG APARAT ginekološkom odeljenju bolnice "Sveti Vračevi"

Ćorić je rekao da je aparat poklonio u okviru Nedelje deteta da bi to bio i primer drugim ljudima, jer je "važno ličnim primerom pokazati kako se bori za natalitet i decu, koja treba da budu budućnost Republike Srpske". 

- Važno je da podižemo natalitet i imamo što veći broj dece, a siguran sam da će ta deca imati svetlu budućnost u Republici Srpskoj - rekao je Ćorić novinarima nakon uručenja aparata. 

Informer

Direktor Bolnice "Sveti Vračevi" Siniša Maksimović istakao je da posebno raduje što je Ćorić odlučio da ginekološko-akušerskom odeljenju donira ovaj aparat, koji će bolnica koristiti za beleženje srčanih tonova kod još nerođene dece kako bi se planirao proces rađanja. 

- Aparat će pomoći za još veći kvalitet usluge i dijagnostike, koja je veoma značajna pre rađanja deteta. Svako novorođeno dete treba da bude radost, a radovaćemo se ako ih bude što više - naveo je Maksimović. 

Informer

Prema njegovim rečima, od otvaranja ove bolnice 2013. godine u julu rođeno je preko četiri i po hiljade beba, ili oko 900 godišnje. 

Načelnik ginekološko-akušerskog odeljenja Bolnice "Sveti Vračevi" Slavica Bobar zahvalila je Ćoriću i Maksimoviću na ovom vrednom aparatu koji u trećem trimestru trudnoće registruje srčane tonove bebe, a u porođaju kontrakcije. 

Informer



- Ovaj aparat je vredan i značajan, kako za nas lekare, tako i za naše pacijentkinje - rekla je Bobar i dodala da bolnica za sada ima tri ovakva aparata.  

Tagovi: