08.10.2018.

14:30

Foto:

Vesti

ANTIĆ: Đilas je ljut na MMF jer su on i njegovi partneri propustili priliku da reformišu Srbiju!

Antić ističe da su i Đilas i njegovi partneri imali tu priliku, ali su odlučili sasvim suprotno - da jednostrano prekinu saradnju sa MMF-om 2011. godine, kako bi se zemlja nekontrolisano zaduživala, što je ubrzo dovelo na ivicu bankrota.

- Upravo kroz saradnju ove vlade sa MMF, javne finansije Srbije su stabilizovane, dramatično je smanjen deficit, javni sektor je restrukturiran, a kao rezultat imamo stalno poboljšanje svih ekonomskih parametara. Ljutnja na MMF nagoni Dragana Đilasa da greši u elementarnim činjenicama, poput one da je, kako kaže, kineski investitor u RTB Bor, kompanija Ziđin – “državna”, iako je taj gigant listiran na berzi. Ili je ovde reč samo o neznanju i zloj nameri? Koje su to rešenje Dragan Đilas i njegovi partneri doneli za RTB Bor za sve godine dok su bili na vlasti? - upitao je Antić.

Prema njegovim rečima, danas imamo investitora svetskog kalibra i aranžman koji će i Boru i Srbiji doneti pozitivan preokret.

- Posle Bora, smederevske Železare, restrukturiranja železnice, povećavanja efikasnosti u energetskom sektoru, biće nastavljeno rešavanje problema u velikim državnim sistemima, upravo ono što MMF sugeriše Srbiji i čime Dragan Đilas i njegovi partneri godinama nisu želeli da se bave, čime su doveli Srbiju do praga propasti - naglasio je Antić i dodao:

- Srbija ima veoma dobar aranžman sa MMF i u okviru tog aranžmana podiže sve svoje ekonomske parametre. I ove godine, će, na primer, biti apsolutni lider u ovom delu Evrope po obimu stranih investicija, što dovoljno govori o poverenju koje investitori imaju u Srbiju i njenu ekonomsku stabilnost, čemu aranžman sa MMF takođe doprinosi. Na sreću, alternativa koju traži Dragan Đilas nije ostvariva, jer iz iskustva znamo da bi to bilo okretanje leđa reformama koje zagovara i MMF, zamrzavanje transformacije državnih preduzeća i nekontrolisano zaduživanje koje bi vodilo u bankrot zemlje - zaključio je Antić.

Tagovi: