09.10.2018.

12:39

Foto:

Vesti

VUČIĆ SE SASTAO SA PREMIJEROM KAZAHSTANA: Potpisano više bilateralnih sporazuma!

 

Vučić i Sagintajev će nakon sastanka učestvovati na Poslovnom forumu u glavnom gradu Kazahstana.

Ranije danas, oni su položili kapsulu za projekat izgradnje stambenog kompleksa BK Tesla park.

Srbija i Kazahstan potpisale su danas u Astani više međuvladinih sporazuma, u okviru posete delegacije Srbije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na čelu.
 

Sporazum između vlada Kazahstana i Srbije o saradnji u borbu protiv kriminala potpisali su, u prisustvu predsednika Srbije i premijera Kazahstana Bakidžana Sagintajeva, ministar odbrane Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Kazahstana Kairat Abdrahmanov.

Informer

Memorandum o uzajamnom razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Srbije i Ministarstva razvoja Kazahstana u oblasti politike mladih, potpisali su potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, kao i kazahstanski ministar društvenog razvoja Darhan Kaletajev.

Memorandum o saradnji i razmeni iskustava u oblasti građevinarstva, između Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije i Ministarstva za investicije i razvoj Kazahstana, potpisali su potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar investicije i razvoja Ženis Kasimbek.

Ova dva ministra potpisala su i Memorandum o razumevanju između nadležnih organa Srbije i Kazahstana u oblasti vazdušnog saobraćaja.

Tagovi: