Autor: Informer.rs

11.10.2018.

14:12 >> 15:16

Foto:

Vesti

VUČIĆ: Opozicija neće dobiti izbore ni 2020. ni 2024, A ZA 2028. JOŠ NE MOGU DA PREDVIDIM!

- Neće dobiti izbore ni 2024. Za 2028. još ne mogu da predvidim, ali moći ću za dve godine i to da kažem - rekao je Vučić novinarima u Kraljevu, odgovarajući na pitanja novinara o različitim navodima predstavnika opozicije.

Vučić je rekao da je opozicija u stanju da kritikuje poslanika vladajuće koalicije Vladimira Marinkovića zbog izjave o fabrici u Kuršumliji, a da su u stanju da govore o silovanju predsednice vlade i da to niko ne osudi.

Ne govore ni o tome kako su pred izbore 2012. godine otvorili fabriku u Kuršumliji, koja je odmah potom i zatvorena, kaže Vučić.

Predsednik je rekao da nema informacije o fabrici o kojoj je govorio Marinković, ali da zna da u tom gradu postoje fabrike iz doba vladavine aktuelne opozicije, koje su sada zatvorene.

- Marinkovićeva izjava nije razlog za osudu, već oni koji su razorili industrijsko Kraljevo, Niš, Trstenik, gradove koji su bili industrijsko srce Srbije, a nijednu fabriku nisu doveli - rekao je Vučić.

Komentarišući kritike SDS-a da je izjavama o televiziji "Pink" prekršio zakon i nadležnosti, Vučić je rekao da je samo odgovarao na pitanja novinara, jer u suprotnom ne bi ni pomenuo opoziciju.

- Oni za mene nisu interesantni, ni narodu, nikome. Suština je u tome da je jedan od njih bio vlasnik Pinka do pre nekoliko dana, deset odsto su Ðilas i Šolak bili vlasnici Pinka. Dok su bili vlasnici, bio je dobar, dok trpaju u svoje dzepove, dobar je, kad para za njih nema, hajde da zatvorimo - rekao je Vučić.

On je istakao da opozicija neće ništa gasiti u Srbiji, da svako ima pravo da radi i da svi novinari i njemu mogu da postavljaju pitanja, bez ozbira iz kojeg medija dolaze i da li taj medij vodi kampanju protiv njega, kao što, kaže, čine Ðilasovi i Šolakovi mediji.

Vučić je rekao i da se ne plaši opozicije i da između Lutovca i Obradovića nema nikakve razlike.

Kompanija Leoni započela je danas u Kraljevu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izgradnju četvrte fabrike kablova u našoj zemlji, koja će zaposliti 5.000 radnika

- Za deset dana sam ponovo ovde, kada otvaramo još jednu fabriku. U turskoj fabrici će biti zaposleno još ljudi. Teško je bilo reći Nemcima da dođu u Kraljevo jer su ga bile pogodile velike nedaće, međutim oni su došli, čak nisu tražili ni subvencije i hvala im na tome - rekao je Vučić.

Kako kaže, kada fabrika bude gotova, svaka dva sata izlaziće iz nje ogroman kamion sa svojom robom, ići će na auto-put, pa se upućuje u tri Mercedesove fabrike u Evropi. 

SRBIJA POSLE VUČIĆA

Odgovarajući na pitanja novinara o organizaciji tribine "Srbija posle Vučića" i izjavu da će Srbija posle Vučića ostati u mnogim oblastima spaljena zemlja.

- Ako oni nazivaju ovo spaljenom Srbijom, ja ovo nazivam podizanjem, obnovom Srbije, spasom za Srbiju. Ja nijednu fabriku nisam zatvorio, a otvorio sam na desetine, stotine, na mnogo mesta. Oni ništa otvarali nisu, samo su zatavrali. Neko je tu pobrkao lončiće - poručio je on. 

Srbija "posle Vučića će biti mnogo uspešnija zemlja", siguran je predsednik, jer je, kaže, mnogo uradio za nju i još će mnogo da uradi. 

- Ako će često da održe takve tribine moraće još desetine hiljada tribina da održe do Srbije posle Vučića - kazao je on.

Vučić je rekao da, što se naroda tiče, oni ne treba da brinu, jer za njih niko neće da glasa.

- Je l' spaljena Srbija ako štitite Srbiju od silovatelja, a njihovi lideri to promovišu, ili kada zatvaraju televizije. Mene napadaju kada kažem da ne treba zatvarati televizije, jer zapošljavaju ljude i plaćaju porez. A, onda kažu treba da se zatvore, jer su oni bogom dani cenzori - objasnio je on.

- Da li je to Srbija sloboda ili Srbija spaljivanja - upitao je Vučić.

Rekao je da će hala Leonija u Kraljevu izgledati velicanstveno, te dodao da smo imali i veće hale od ove, ali da su urušene, razrušene, jer su ih opljačkali.

O KOMŠIĆEVIM PROVOKACIJAMA

Odgovarajući na pitanja novinara o izjavi Komšića u kojoj je rekao da bi priznao Kosovo, Vučić je rekao da Srbija želi dobru saradnju sa BiH.

- Neću da koristim svaku priliku da odgovaram na tvrdnje bilo koga, u ovom slučaju Komšića, jer želim da radim na izgradnji odnosa u regionu. Nekad je bolje prećutati. Ovo je Srbija slobode, a ne njihova Srbija spaljivanja - rekao je Vučić.

Plenković mi nije ni na kraj pameti!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u razgovorima sa međunarodnim zvaničnicima nikada ne govori o Hrvatskoj, niti je primetio da se Srbija bavi Hrvatskom onako kako je to rekao hrvatski premijer.

Adrej Plenković je, naime, izjavio da Srbija kleveće Hrvatsku u međunarodnoj zajednici, a Vučić ističe da sa međunarodnim zvaničnicima razgovara o važnim stvarima za Srbiju, o ekonomiji, problemima sa Prištinom...: 

- A, Plenković mi nije ni na pameti. Osim ako me neko ne pita, u životu ih nisam pomenuo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da će Srbi i Hrvati imati dobre odnose u budućnosti, što će, rekao je, jednog dana razumeti i Plenković, jer ni jedni ni drugi neće moći da opstanu ukoliko ne budu sarađivali.

Navodeći da ništa loše ne govori o Hrvatima i da nije primetio da se Srbija njima bavi, Vučić je rekao da mu se čini kao da su njega uvrstili među kandidate za neke naredne izbore u Hrvatskoj, jer ima više naslovnih strana od njihovih političara.

- Nekoliko puta sam im rekao da neću tamo da se kandidujem, da se ne sekiraju. Nek' pričaju šta hoće za Srbiju, nikakav problem - rekao je Vučić.

On je rekao da želi da živimo u kapitalističkom društvu, gde vrednost može da izađe do izražaja. 

- U Kuršumliji ima fabrika, ja ću da im pokažem. U Kuršumliji su oni otvarali neke fabrike valjda. Mi gledamo da pomognemo, velike su migracije, moraćemo da uradimo nešto i otvorimo fabriku i pomognemo ljudima - istakao je predsednik, i dodao:

- To je bilo industrijsko srce Srbije, koju su fabriku doveli u Čačak? Nema ni jedna, doveli smo mi, sada gledamo šta ćemo za Trstenik. Uložili smo desetine evra u banju, izgleda prelepo. Šta da oni da kritikuju? Sada pitaju gde je fabrika u Kuršumliji, a eno zatvorene njihove. Ovo mi sve što radimo, radimo za narod, ljude i budućnost - kaže Vučić. 

On je rekao da nema nikave razlike između njih, kako kaže, ljudi će da podržavaju normalnu i pristojnu politiku.

(FOTO) VUČIĆ SE OBRATIO KRALJEVČANIMA: Izgradnja Leonija je od značaja za celu Srbiju, 5.000 porodica će moći bolje da živi!

Tagovi: