11.10.2018.

15:59

Foto:

Vesti

ORLIĆ: Hoće li Veselinović primati naknadu?

 

- Da li će sve odborničke nakndade primati Željko Veselinović, predsednik njihovog čuvenog Saveza, koji je brutalno pozivao na silovanje premijerke, a ni na ovoj sednici se nije pojavio? Da li će zadržati kompletnu odborničku naknadu, kao što je činio (Dragan) Ðilas, a nije došao ni na jednu sednicu ceo prošli mandat - rekao je Orlić novinarima u skupštini.

Upitao je i da li će Ðilas, koji se "nije ogradio, ni smenio" Veselinovića, |ovog puta biti solidaran i zadržati naknade, s obzirom na to da na sednice ne dolazi ili, i kada dođe, pobegne sa pola, i hoće li ih i dalje stavljati u svoj džep".

Orlić je zamerio Ðilasu i što, kako kaže, napušta salu kada govore zamenik gradonačelnika ili neko od odbornika SNS-a i ne obavlja dužnost odbornika, pa mu se zato obraćaju putem medija.

Dodao je da to znači Ðilas ne želi da komentariše činjenice vezane za rebalans budzeta, jer mu ne odgovaraju, poput povećanja prihoda od poreza na zarade i povećanje doprinosa za građevinsko zemljište.

- Pokušao je žuti tajkun Dragan Ðilas da prokomentariše činjenicu da oko milion evra svakog meseca Beograđani plaćaju za njegove greške počinjene prema roditeljima zbog cena vrtića. Pokušao je da prokomentariše da će to ukupno, po dosadašnjim procenama, naneti štetu od tri milijarde dinara. Jedino je rekao - nisam ja kriv. Pozivamo ga da kaže ko je onda kriv za ono što je on radio i potpisivao - rekao je Orlić.

Tagovi: