16.10.2018.

11:21

Foto:

Vesti

VUČIĆ O ĐILASOVOJ TUŽBI PROTIV UREDNIKA INFORMERA: Šta bi bilo da sam ja tražio zatvorske kazne za novinare?

 

- Šta bi bilo da sam ja tražio zatvorske kazne za novinare - upitao je Vučić.

- Postoje dvostruki aršini - dodao je povodom pitanja novinara o krivičnoj prijavi Dragana Ðilasa protiv urednika Informera.

Primetio je da je, na primer, u nedeljniku NIN od 100 strana on na 80 ili 90, da ga napadaju sa svih strana, podsetio da je jedan dnevni list na naslovnim stranama pisao o tome kako je nekoga u jednom podrumu podmitio za 100 maraka, a čoveka nikada nije ni video. . .

Kaže i da ga svake subote i nedelje napadaju u Blicu, na dve grčke televizije u svim emisijama rade slično, da je i na drugim televizijama takođe tako, jer nisu samo Šolakove i Ðilasove u pitanju, već i one televizije čiji nisu vlasnici, ali imaju uticaj.

Mora, kaže, da trpi laži, jer je to cena demokratije i bavljenja politikom, a neki bi, ocenjuje, da se vrati upravo to vreme kada nije smela da se kaže istina, i da se vrati vreme laži i gašenja medija.

ĐILAS JESTE ĐITLER! Traži zatvor za urednike Informera!

Vučić je rekao da je otvoren za svako pitanje, za razliku od onih koje niko ne sme da pita za šta su dobili pet miliona evra od "bandita Hoa", koga goni ceo svet, ili 200.000 evra iz katarske ambasade, i to ga, Jeremića, kaže, ne pitaju ni državni, a kamoli oni koji glume nezavisne medije.

- Pet miliona evra lopuža (Ho) mu je prebacio na račun - ponovio je Vučić.

On je pozvao Šolakove i Ðilasove medije da mu postave što više pitanja, "da će na sve odgovoriti, jer radi pošteno i marljivo i vredno i zbog toga se ne plaši da daje odgovore, jer kada neko radi na takav način onda se ničeg i ne plaši".

Kako je rekao, mogu da lažu i izmišljaju na društvenim mrežama šta hoće, pa i da se sastao sa Puškinom i sa njim dogovarao kriminalne radnje, da neki otvaraju restorane i ko zna šta, ali niko ne pita "odakle jednome 25 miliona evra, a drugome pet miliona evra od Hoa ili 200.000 od katarske ambasade".

Tagovi: