Autor: Informer.rs

18.10.2018.

10:45

Foto:

Vesti

VUČIĆ: SVI ĆUTE KAD ĐILAS TRAŽI ZATVOR ZA VUČIĆEVIĆA, što se niko ne pita odakle tajkunu 25 MILIONA EVRA NA RAČUNU?!

Upitan da prokomentariše pretnje koje mu je uputio aktivista Dveri Srđan Nogo, Vučić je rekao da je jedan od šefova te koalicije tražio da ga hapsi vojska, a da ovaj drugi hoće da ga veša. 

- To što hoće mene da veša je u redu, ali neću da dozvolim da napadaju žene. Ana Bnrabić je lojalna svojoj vladi i zemlji i nisu reagovali oni koji su trebali da je zaštite. Lideri koji hoće da vladaju ovom zemljom oglašavaju se pozivom na silovanje i vešanjem jer drugu politiku nemaju - istakao je Vučić.

Kako dodaje, šef te koalicije preti zatvorom uredniku Informera Draganu Vučićeviću. 

- Zamislite kada bih ja podnosio po 50 tužbi protiv svih onih koji pišu loše o meni. Svi ćute što Dragan Đilas traži zatvor, što se niko ne pita odakle im pare na računu - istakao je Vučić.

Vučić je upitao novinarku Javnog servisa zašto nije bilo vesti da Đilas želi da pošalje Vučićevića u zatvor. 

- Na Javnom servisu se kao žrtve predstavljaju dželati. Ostavite Anu na miru, mene vešajte, ostavite tu ženu na miru, ostavite novinare na miru, da pitaju šta treba, odakle im pet miliona evra na računu. Jeremić ima pet miliona evra na računu, sad ćemo da vidimo koliko je bilo u kešu kad Ho propeva. Odakle Đilasu 25 miliona evra na računu - upitao je Vučić.

Na pitanje novinara da li je sinoć bio sastanak stranke na kom je odlučeno da će biti održani vanredni izbori biti za četiri meseca, Vučić je rekao da to nije tačno.

- Tačno je da sam sinoć imao sastanak sa ljudima iz stranke u koje imam najveće poverenje. Izbori su 2020. godine. Ne mogu sasvim da isključim mogućnost da onima koji kažu da imaju većinu i da je narod protiv nas pružimo priliku, ali izbori su 2020. godine - izjavio je Vučić.

Dve verzije ubistva Ivanovića

Predsednik Srbije Alekasandar Vucić izjavio je danas da saznanja srpskih službi govore o dve verzije događaja ubistva Olivera Ivanovića, ali i podsetio da naše slžzbe nisu bile na uviđaju, niti dobile satelitske snimke, mada imamo neka saznanja. 

On je, odgovarajući na pitanja novinara na Beogradskom bezdnosnom forumu, rekao da su nadležni u stalnom kontaktu sa suprugom ubijenog Ivanovića:

- Imamo određena saznanja, ali ne i čvrste dokaze. Saznanja se slivaju u centar i pravi se skica događaja - dodao je. 

Imamo dve verzije događaja i naši ljudi rade na tome, precizirao je Vučić. 

Vučić je rekao da je danas pod stresom jer čeka da vidi šta će da urade ovi u Prištini i da li će to Amerikanci da podržavaju.

- Želeo sam danas da još jedanput kažem da je Srbija uvek spremna da radi na kompromisnom rešenju pitanja Kosova i Metohije - izjavio je Vučić.

Kako je dodao,  Srbija i srpski narod ne mogu biti krivi jer se ne saglašava da izgubi sve.

(UŽIVO) VUČIĆ NA BEOGRADSKOM BEZBEDNOSNOM FORUMU: U Vladi ima mnogo većih fanova Amerike od mene, koji bi mogli da kažu šta SAD radi ovde!

Tagovi: