19.10.2018.

16:54

Foto:

Vesti

VESIĆ: Skandalozno da Đilas komentariše medijske slobode

- Dragana Đilasa je pokojna Verica Barać, predsednica Saveta za borbu protiv korupciju, direktno optužila da je „zarobio medije“ i izvršio njihovu tajkunizaciju preko svojih reketaških firmi - rekao je Vesić.

Kako kaže Đilas je kao gradonačelnik otimao sekunde državnom Studiju B i RTS-u, a potom im ih prodavao nazad po višestruko višim cenama. 

- Instant milioner koji za samo godinu dana, od 2005. do 2006. godine, uvećava promet svojih firmi sa 3 miliona na vrtoglavih 4 milijarde dinara, što je rast od čak 1.300 puta. Dragan Đilas koji novinarima odgovara na pitanja sa ''zini da ti kažem''. Dragan Đilas u čije vreme nije rešeno nijedno ubistvo novinara - ukazao je Vesić.

Vesić dodaje da "kao i svaki nasilnik", kad bivša žrtva krene da mu pruža otpor, intezivira pretnje i nasilje prema medijima. 

Umesto smenjivanja urednika sad je na red došlo izbacivanje novinara sa konferencija za štampu, razlikovanje na "prave i lažne medije", oduzimanje nacionalnih frekvencija, i sudske tužbe za krivičnu odgovornost, naveo je Vesić. 

- Napadima na Aleksandra Vučića i medije, Đilas pokušava da skrene pažnju da u njegovoj veseloj družini od 40 razbojnika, pored onih koji bi da predsednica Vlade bude silovana, ima i onih koji bi da je prvo obese na Terazijama zajedno sa predsednikom - kazao je Vesić.

Đilas je ocenio je da su "Željko Mitrović i Dragan Vučićević upravnici fabrika laži, a ne medija", te da je bilo kakav pokušaj povezivanja njihovog "proizvoda" sa medijima, uvreda za sve one koji časno obavljaju novinarsku profesiju.


 

Tagovi: