21.10.2018.

14:07

Foto:

Vesti

ÐURIĆ: Srbija nije Jeremićeva "prokleta avlija"!

 

- Vuk Jeremić nikada neće doći na vlast u Srbiji koliko god novca dobio od Katara i svog poslovnog partnera Patrika Hoa, jer o tome odlučuju građani, a ne inostrani vlasnici prljavog kapitala - poručio je Ðurić, saopštila je SNS.

On je istakao da će u Jeremićevoj biografiji trajno i neizbrisivo biti upisano da je on dijalog o KiM izmestio iz UN, da je doveo Euleks, da je od Međunarodnog suda pravde dobio potvrdu legalnosti jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti i da je doveo albanske carinike na prelaze između Srba i Srba.

Ðurić ocenjuje da su Jeremićevi gresi toliko veliki i neoprostivi da ih ne može sakriti ni čitava šuma laži i izmišljotina o navodnoj ugroženosti demokratije u Srbiji, jer građani shvataju da su oni ti koji danas odlučuju o sudbini države, a ne, kako kaže, "pitomci Katara i međunarodnih kriminalaca".

- Nije Srbija Jeremićeva prokleta avlija, već je slobodna zemlja koja je najzad ujedinjenjem građana iza državotvorne politike Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića povratila pravo da suvereno odlučuje o svojoj budućnosti - istakao je Ðurić.

On kaže da je to pravo Srbija izgubila upravo pod vlašću njegove tajkunsko-lopovske družine, ali da je prognavši ih u mračnu prošlost izabrala bolju budućnost, u kojoj oni "mogu biti samo podsetnik na neka sumorna i mračna vremena kada je naša država bila na granici da izgubi sve ono za šta su se generacije naših predaka borile".

- U Srbiji na vlast više nikada neće moći da dođu oni koji svojim političkim konkurentima prete silovanjem i vešanjem, jer to nije Srbija u kojoj bi iko osim Jeremića i njegovih drugova iz Saveza za linč i silovanje voleo da živi - poručio je Ðurić.

Jeremić je ranije danas na sednici Glavnog odbora rekao da Narodna stranka najbrže raste i da veruje da će biti prva naredna na vlasti, a kritikovao je i politiku aktuelne vlasti prema KiM.

Tagovi: