22.10.2018.

22:13

Foto:

Vesti

BAHATI TAJKUNI KREĆU U ŽESTOK NAPAD NA PREDSEDNIKA: Optužiće Vučića da je ubica Ćuruvije!

Đilas i Šolak proteklog vikenda su glavnim urednicima medija koje kontrolišu naredili da krenu u 'finalni obračun' sa Vučićem, obračun u kome je dozvoljeno koristiti sva sredstva, pa i najprljavije laži. U svojoj monstruoznoj kampanji planiraju da predsednika države čak optuže i za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije!

Užasne laži

Kako je potvrđeno, već večeras će se na Šolakovoj CIA TV N1 emitovati specijalno izdanje emisije 'Pressing', čiji je autor Jugoslav Ćosić, a u kojoj će Vučić biti označen kao glavni krivac za ubistvo vlasnika 'Dnevnog telegrafa'!?! Ćuruvija je, podsetimo, ubijen na Vaskrs 11. aprila 1999. godine ispred svog stana u Svetogorskoj ulici u centru Beograda.


- Kao povod za novu monstruoznu hajku na Vučića iskoristiće to što se navršava 20 godina od donošenja Zakona o informisanju iz 1998, kada je on bio resorni ministar. Na sve načine će pokušati da ga satanizuju i od njega naprave glavnog krivca za likvidacije i napade na novinare. Šolak i Đilas su naredili udar na Vučića iz svih raspoloživih oružja. Specijalna emisija na N1 samo je početak medijskog rata protiv predsednika Srbije - otkriva naš izvor blizak uredništvu TV N1. 

Najstrašniji licemeri


Sve vreme vode kampanju blateći Vučića zbog prošlosti, a njima jako smeta kada ih pitate zašto su 1999. podržavali agresiju na Srbiju
Dragomir Anđelković, politički analitičar


I dok juče nije hteo da govori za Informer, glavni urednik ove televizije Jugoslav Ćosić je na Tviteru potvrdio da je tema večerašnje emisije upravo Vučić.


"Dvadeset godina od donošenja najbrutalnijeg zakona o informisanju u Srbiji iz 1998. Kažnjavanje i gašenje medija u Srbiji u vreme ministra informisanja SRS Aleksandra Vučića", napisao je Ćosić najavljujući emisiju.


Ono što su Šolakovi i Đilasovi novinari 'zaboravili' da pomenu jeste da je upravo Vučić taj koji je odmah po dolasku na vlast 2012. inicirao formiranje Komisije za istragu ubistva novinara (vidite okvir), što niko od velikih petooktobarskih boraca za demokratiju nije učinio posle 2000. godine.

Vučić više uradio na otkrivanju Ćuruvijinih ubica nego ceo DOS

Tek 2012, po dolasku na vlast SNS, na ličnu inicijativu Aleksandra Vučića, Vlada Srbije formirala je međunarodnu komisiju koja je počela da istražuje nerešena ubistva novinara u Srbiji - Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića. Za predsednika komisije izabran je Veran Matić.
Ova komisija došla je do značajnih saznanja o ubistvu Ćuruvije na osnovu kojih je pokrenuta istraga protiv više osumnjičenih bivših funkcionera i operativaca tajne policije.
Nameće se, dakle, pitanje da li bi Aleksandar Vučić insistirao na istrazi ubistva da ima bilo kakve veze sa ovim zločinom?! I obrnuto, zašto su svi lideri DOS od 2000. do 2012. uradili manje na istrazi ovog zločina?

KOGA OVI PRAVE LUDIM?! Ne osuđuju Đilasa koji preti medijima zatvaranjem i zatvorom, a smeta im Vučić što im je rekao istinu u lice!

Da je reč o sinhronizovanoj hajci na predsednika Srbije vidi se i po tome što je i dnevni list "Danas" počeo da objavljuje kako je pre 20 godina bio zatvaran zbog svoje opozicione politike?!
Komentarišući najavljeni specijalni medijski rat, politički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je reč o 'vrhunskom licemerju'.


- Jedan deo naglašeno građanske opozicije, koja u sebi nema ništa nacionalno, vrlo često koristi Vučićevo delovanje iz prošlosti kako bi ga blatili. Konstantno vode kampanju stigmatizacije, dok njima jako smeta kada ih pitate zašto su 1999. godine podržavali NATO agresiju na Srbiju. Vrhunac je licemerja i cinizma da oni koji danas proganjaju novinare, izbacuju ih sa svojih konferencija, blate ih kada im nisu po volji, tuže i traže da idu u zatvor, sada nekome drže pridike o medijskim slobodama - poručuje Anđelković.

Činjenice

* Đilasovi koalicioni partneri iz "Dveri" pretukli su novinarke Pinka Gordanu Uzelac i Maru Dragović
* Dragan Đilas traži tri godine zatvora za urednike Informera i preti zatvaranjem medija
* Jeremić, Janković, Đilas samo podobne novinare puštaju na svoje konferencije za štampu

Ko je ovde lud?

S druge strane, analitičar i odbornik SNS u Skupštini grada Beograda Nebojša Bakarec podseća da upravo od opozicije danas dolaze najžešći napadi na medije.


- Sve ono što je loše u odnosu prema medijima dolazi danas od opozicije, od Đilasa, Jeremića, Obradovića, Jankovića... Đilas napada i medije i novinare i urednike, podnoseći silne tužbe protiv njih. Funkcioneri tog njegovog Saveza za Srbiju stalno demonstriraju ispred REM, RTS i TV Pink i otvoreno prete. Jurišnici 'Dveri' pretukli su dve novinarke TV Pink, Đilas traži zatvor za urednike Informera, a na sve to godinama ne reaguju ni NUNS, ni NDNV, ni ANEM... I sada je neko drugi kriv, neko drugi pritiska medije? Pa ko je ovde lud?! - pita se Bakarec.
 

(VIDEO) VUČIĆEVIĆ NA PINKU: Imamo DOKAZE da Đilas sa svojim tajkunima želi da otme vlast kako bi nastavili sa "pranjem" novca!

Tagovi: