27.10.2018.

19:17

Foto:

Vesti

NOVI SKANDALOZAN NAPAD BAHATOG TAJKUNA NA INFORMER! Đilas pljuje i preti, pa beži od novinara!

Lider Saveza za Srbiju, tajkun Dragan Đilas ponovo je juče zatražio hapšenje urednika Informera, a odmah potom je "junački" pobegao od pitanja naših novinara?!

Đilas je odbio da objasni zašto je tačno podneo krivičnu prijavu protiv glavnog urednika Informera Dragana J. Vučićevića i odgovornog urednika našeg portala Aleksandra Ignjatovića i zašto traži da oni budu osuđeni na po tri godine zatvora. Takođe nije hteo ni da odgovori na pitanja o svom sumnjivom poslovanju sa gazdom SBB Draganom Šolakom.

Cenzor sam, pa šta?!

Tajkun je na panelu koji je u okviru Sajma organizovao dnevni list "Danas" govorio sa predsednikom SDS Borisom Tadićem. On je ponovio najtrašnije optužbe na račun medija u Srbiji i čak pokazao ambiciju da određuje ko u Srbiji jeste, a ko nije novinar!?!

Informer

 

- Današnji sistem je katastrofalan. Ima mnogo novinara i medija koji se lažno predstavljaju. To nisu ni novinari ni televizije, to je lako prepoznati - obrušio se Đilas na sve one koji ne misle kao on.

Kada su naši novinari pokušali da mu postave pitanja, on je panično počeo da beži!?!

Pokušali smo da sa Đilasom razgovaramo u hodu, ali osim uvreda i

Ko je ovde cenzor?!


Lideri koje vi kritikujete da su cenzori odgovaraju svakom mediju na svako pitanje. Zašto vi, gospodine Đilas, ne želite da odgovorite, zašto bežite?!

Milica Dakić, novinarka Informera

optužbi od njega ništa drugo nismo dobili... Dijalog Đilasa i novinara Informera Milice Dakić i Aleksandra Crnomarkovića prenosimo vam u celosti:

M. Dakić: Gospodine Đilas, ako govorite o neslobodnim medijima i demokratiji... (Đilas ubrzava i beži od novinara Informera)

M. Dakić: Sačekajte! U čemu je problem da govorite? Vi ste političar, treba da odgovorite na sva pitanja... (Đilas još brže grabi ka izlazu)

M. Dakić: Ko ste vi? Jeste li vi cenzor koji deli novinare i medije na one koji jesu i one koji to nisu? Pa zar nije osnovno poštovanje da stanete sa damom, porazgovarate i kažete: "Nemam komentar?" (Đilas odmahuje rukom i smeje se)

Informer

 

A. Crnomarković: Vi nas tužite, tražite da idemo u zatvor. U čemu je problem? Kada sam ja radio u "Presu" i "Našim novinama", vi ste sa mnom sve vreme pričali i javljali mi se na telefon... (Đilas i dalje odbija da odgovori i samo odmahuje rukom)

Na koja pitanja Đilas izbegava da odgovori

* Za koliko ste tačno para prodali zgradu "Dajrekt medije" Draganu Šolaku?
* U kakvim ste sve poslovnim dilovima sa gazdom SBB?
* Da li ste i od Šolaka dobili pare za kampanju za beogradske izbore?
* Zbog čega uvodite verbalni delikt i tražite zatvor za novinare?

M. Dakić: Lideri koje vi kritikujete da su cenzori i diktatori odgovaraju svakom mediju na svako pitanje. Zašto vi, gospodine Đilas, ne želite da odgovorite, zašto bežite?!

Đilas: Znate vi sve to vrlo dobro!

M. Dakić: Zašto, recite nam, evo ne znamo... Je l' zbog onoga što ste rekli da neki mediji nisu mediji, da neki novinari nisu novinari?! Da li mi to nismo? Da li vi odlučujete ko su mediji, a ko nisu, u Srbiji? Kakav ste vi to cenzor?

Đilas: Kakav vi god hoćete. Terajte vi samo vašim putem!

A. Crnomarković: Mi idemo našim putem.

Đilas: I još snimate sve vreme?!

M. Dakić: Naravno da ću da snimam.

On bi da određuje i ko je novinar


Ima mnogo novinara i medija koji se lažno predstavljaju. To nisu ni novinari ni televizije, to je lako prepoznati

Dragan Đilas, lider Saveza za Srbiju

Ovo je zvaničan razgovor. Nisam vam došla kući, došla sam vam na javni skup. Ja vam nisam došla na kućni prag, došla sam na javni događaj koji je najavljen.

Đilas: Nije ovo zvaničan razgovor. Ne razgovaram s ljudima iz Informera koji me nazivaju fašistom. Nemojte se ljutiti, stvarno.

M. Dakić: Pa vi ste malopre na panelu rekli da je ovo fašizam što se dešava u Srbiji. Jeste li rekli? Imamo snimljeno! Kako nešto sebi dozvoljavate, a drugima ne? O čemu se radi? Dokle te podele?

Đilas: Vaš posao je da održavate Aleksandra Vučića na vlasti i dobijate novac od državnih firmi...

M. Dakić: Ne, moj posao je upravo da razgovaram s vama. Vi odbijate i meni ne dozvoljavate da radim svoj posao!

Đilas: Vi uništavate živote ljudima. To što vi radite, za to sam vas tužio, za to će nadležni organi reći svoje...

Informer

Strašne laži

A. Crnomarković: Ali zašto ste nas krivično tužili? Nije sporno, tužbe su legitimna stvar, ali zašto krivično i zašto pretnje zatvorom?

Đilas: Vi ste mediji koji dobijate sredstva od Aleksandra Vučića da biste ga držali na vlasti! Od javnih preduzeća dobijate.

M. Dakić: To su laži! Odakle vama to?

Đilas: Uništavate živote ljudi... Ja za vas ne govorim! - odbrusio je Đilas i napustio Sajam.

Tagovi: