29.10.2018.

22:26

Foto:

Vesti

SKANDALOZNA AKCIJA LAŽNIH NOVINARSKIH UDRUŽENJA: NUNS i NDNV sad traže da se zabrane oglasi u Informeru!

Udruženja predvođena Slavišom Lekićem i Dinkom Gruhonjićem oglasila su se zajedničkim saopštenjem zbog navodnog 'urušavanja profesije'!? To im je poslužilo kao povod da upute apel preduzetnicima da se nipošto ne oglašavaju u našem listu i u drugim njima nepodobnim medijima.

"NUNS i NDNV apeluju na privredna društva i preduzetnike da pokažu društvenu odgovornost i ne oglašavaju se u medijima koji kontinuirano krše novinarski kodeks. Privredni subjekti moraju da budu svesni da oglašavanjem u medijima koji svakodnevno šire lažne vesti, nacionalnu i drugu mržnju, spinuju, vode neljudske kampanje protiv onih koji misle drugačije i svakodnevno na različite načine neprimerenim sadržajima skandalizuju javnost, potpomažu ne samo urušavanje novinarstva kao profesije nego i duboku, dalekosežnu kontaminaciju društva i potpuno moralno rasulo",  navodi se u saopštenju.

Pare i mržnja

Žuti jedino vole lovu. To im je jedina ideja vodilja, uz mržnju prema Srbiji i Srbima
Milorad Vučelić, "Večernje novosti"

Lekić i Gruhonjić juče se nisu oglašavali ovim povodom, baš kao ni Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na drugoj strani, glavni urednik "Večernjih novosti" Milorad Vučelić kaže da je napad razumljiv, budući da ovi novinari očekuju da sve daju njima i samo njima!

- Žele da nadoknade ono što im uskraćuju strane službe. Žuti jedino vole lovu! To im je jedina ideja vodilja, uz mržnju prema Srbiji i Srbima - podvlači Vučelić.

Informer

Glavni urednik Informera ukazao je juče na činjenicu da se NUNS i NDNV zalažu zapravo za ukidanje tržišta.
- Još i gore, oni bi izgleda da ukinu i narod. Ne valja im narod. Ne valja, jer kupuje novine i gleda televizije koje Dinku, Slaviši i njihovima nisu po volji. Ovo jeste strašan skandal koji govori sve o njima i njihovim profašističkim ambicijama. Pa, zamislite samo šta bi se desilo da su predsednik Vučić ili bilo ko iz SNS pozvali privrednike da plaćaju oglase u 'Danasu' ili u 'Ninu' - rekao je Vučićević.

Tagovi: