29.10.2018.

21:43

Foto:

Vesti

ZAGREBAČKI MEDIJI POTVRDILI NAJCRNJE SLUTNJE! Hrvati obučavaju Šiptare za napad na sever Kosova!

Pripadnici hrvatskih oružanih snaga intenzivno obučavaju albanske specijalce koji bi trebalo da čine okosnicu buduće takozvane 'vojske Kosova'. Konkretno, Hrvati obučavaju Šiptare kako da napadnu i osvoje sever Kosova!

Ova odranije poznata pretpostavka konačno je proteklog vikenda i zvanično potvrđena, i to u zagrebačkom "Večernjem listu". Samo dva dana posle neustavnog izglasavanja zakona o osnivanju 'vojske Kosova', hrvatski novinari posetili su paravojne jedinice lažne države Kosovo u mestu Istok i tamo zatekli svoje sunarodnike koji obučavaju šiptarske snage.

Zahvalni braći

Zamenik komandanta šiptarske brigade 'Vukovi' Argjend Lokaj rekao je da Albanci najveću zahvalnost duguju upravo Hrvatima.

- Uz Amerikance, Hrvati nam najviše pomažu i uče nas. Imaju osećaj i razumevanje za nas jer imamo isti ratni put koji smo morali da prođemo da bismo danas bili slobodni i nezavisni... - poručio je Lokaj, a sa njim se saglasio i general Fadil Hadergjonaj.

- Nakon transformacije iz sigurnosnih u oružane snage ili vojsku, preuzećemo od KFOR-a zadatak čuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta 'republike Kosovo'. Doprinos Hrvatske je bio izuzetno važan i veliki od samog početka, savetnici su kod nas na Kosovu bili u većem broju, ali i sada su tu i kao deo KFOR-a. Naša ministarstva odbrane imaju sporazum i godišnji bilateralni plan, prema kojem imamo dosta aktivnosti, šaljemo naše oficire i podoficire na školovanje u Hrvatsku na svim poljima. Šaljemo i cele ekipe koje odlaze na obuku, a dolaze i ekipe iz hrvatske vojske - objasnio je Hadergjonaj.

Komentarišući ova saznanja, član skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun kaže da Hrvatska i Crna Gora uporno rade na destabilizaciji regiona, kao i da brojne NATO članice na sve načine pomažu formiranje ilegalne 'vojske Kosova'.

Linta: Ujedinjuje ih mržnja

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže za Informer da Hrvate i Albance ujedinjuje zajednička mržnja prema Srbima.

- Ovo je još jedna brutalna provokacija od strane Hrvatske, koja ponovo pokazuje da vodi neprijateljsku politiku prema Srbiji i time krši Rezoluciju SB UN 1244, u kojoj piše da Kosovo nije nezavisna država! Jasno je da Albanci i Hrvati dele zajedničke vrednosti, a to je mržnja prema svemu što je srpsko. Oni zajednički Srbiju optužuju da je vodila agresorski rat, a da su Hrvati i Albanci vodili oslobodilački rat i bili žrtve - zaključuje Linta.

- Hrvati nastavljaju politiku uperenu protiv interesa i bezbednosti Srbije i srpskog naroda. Oni su na najbrutalniji način gotovo etnički očistili Srbe sa teritorije Hrvatske, i na sve načine pomagali muslimanima i Hrvatima u borbi protiv Srba u BiH. Naoružanjem i plaćenim vojnicima pomagali su i teroriste OVK! Treba se prisetiti da je mnogo Albanaca sa Kosova ratovalo u redovima hrvatske paravojske i da su oni činili užasne zločine nad Srbima - podvlači Drecun i dodaje da je Hrvatska tokom rata na Kosovu uzvratila podršku Albancima, sa dosta plaćenika iz Hrvatske koji su ratovali na strani Albanaca.

- Hrvati i Albanci ne mogu da se pomire sa činjenicom da je Srbija ekonomski i vojno najznačajnija i najstabilnija zemlja na Balkanu, lider u regionu! Zato na sve načine žele da oslabe i ospore Srbiju i nastaviće sa provokacijama jer im je bitno da naštete interesima Srba - podvlači Drecun.

Promovišu ustašluk, EU ćuti

Direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš smatra da je ovakva provokacija potpuno očekivana od države koja je među prvima priznala nezavisnost lažne države Kosovo.

- Hrvatska je članica EU i NATO, a nekažnjeno i bez osude međunarodne zajednice promoviše i uzdiže ustaške zločine. Na svojoj državnoj televiziji prikazuje one koji relativizuju i negiraju strašne ustaške zločine nad Srbima i drugim narodima. Pitanje je zašto velike sile tolerišu takvo nedopustivo ponašanje, koje gazi temelje antifašističkih vrednosti na kojima EU počiva - objašnjava Dragaš.

Tagovi: