05.11.2018.

09:59

Foto:

Vesti

NEKA I DALJE VERUJU U BAJKE! Dačić odgovorio Prištini: Ako nije tačno, što se žale?!

Vlasti Prištine, podsetimo žalile su se međunarodnim institucijama zbog „ponašanja Srbije“ odnosno novih povlačenja priznanja samoproglašenje nezavisnosti Kosova, a Srbiji je poručeno da pazi kako se ponaša da ne bi iritirala Albance.

Šef srpske diplomatije, govoreći u Vestima TV Prva, postavlja pitanje, ako nije tačno da su još dve zemlje povukle priznanje Kosova, zašto se onda Priština žali i zašto zapadne zemlje kažu da ne iritiramo Prištinu? 

- Očigledno ih to najviše boli jer smatraju da je sve već rešeno i stalno pričaju o tih 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Eto neka i dalje veruju u bajke. Ništa ne govorim napamet, sve su to pisane note i ne samo da je devet zemalja povuklo priznanje, već će taj broj i rasti - istakao je šef srpske diplomatije.

Govoreći o stavu SAD o Kosovu, Dačić kaže da jeste postignut napredak u odnosu sa Vašingtonom jer oni sada dozvoljavaju neko komprimisno rešenje.

- Međutim, oni i dalje smatraju da je Kosovo nezavisna država i da mi rušimo dijalog jer pozivamo zemlje da povuku odluku o nezavisnosti. Ja se pitam, šta je sa onima koji zovu da se prizna nezavisnost? Zar to ne utiče na dijalog? To je licemerno - jasan je bio Dačić.

Govoreći o isticanju zastave Kosova u pariskoj katedrali Notr Dam, rekao je da je reč o velikom skandalu, ali da Beograd to ne može da spreči. 

- Mi to ne možemo da sprečimo, ali možemo da imamo bolje odnose sa Parizom, zato je predstojeća poseta Emanuela Makrona izuzetno važna - rekao je Dačić upitan da li će Srbija reagovati zbog isticanja kosovske zastave. 

Tagovi: