07.11.2018.

19:04

Foto:

Vesti

STATUSNA KONFERENCIJA U HAGU O GENERALU! MLADIĆ: Zbog bolova ne mogu ni u šetnju! Pustite me na lečenje u Srbiju!

- Zbog bolova ne mogu da idem ni u redovnu šetnju. Tretmani koje mi daju u Hagu mi nekad koriste, ali u većini slučajeva mi je od njih sve lošije i zato sam čak počeo da ih izbegavam. Neću opterećivati sudije, sve o mom zdravstvenom stanju i potrebi za lečenjem piše u lekarskom izveštaju. Za sve dalje informacije možete se obratiti mojim advokatima - kratko je rekao Mladić na statusnoj konferenciji, koji je prvi put iz poštovanja ustao prilikom dolaska i odlaska novih sudija koji su mu dodeljeni.

Zabrinut sam, ima loših promena


Darko Mladić dodaje i da je za vikend bio u poseti ocu i da je uočio neke promene zbog kojih je zabrinut.
- Video sam Ratka, uočio sam neke promene i zabrinut sam... To su lekari u Hagu morali da nam kažu, ali eto... - kaže Mladić, ne želeći da otkriva o čemu je konkretno reč.

Darko Mladić, sin generala Mladića, kaže za naš list da general ima mnogo više poverenja u nove sudije, jer dosadašnje nisu bile nimalo pravedne.

Karadžić traži komuniciranje preko Skajpa


Bivši predsednik RS Radovan Karadžić tražio je juče od sudskog Mehanizma u Hagu da mu do kraja godine omogući da s porodicom komunicira preko video-servisa Skajp. U podnesku predsedniku suda Teodoru Meronu, Karadžić tvrdi da mu sudski sekretarijat, dve godine nakon što je to tražio, nije omogućio da komunicira preko Skajpa, uprkos obećanjima i zalaganju samog Merona.

- Nije hteo mnogo da opterećuje sudije. Rekao je samo da je zdravlje i dalje ozbiljno narušeno i da mu je potrebno ozbiljnije lečenje. Nešto od dokumentacije nam je u međuvremenu dostavljeno iz Haga i mi sada to analiziramo i spremamo novi zahtev za puštanje na privremenu slobodu. Problem je to što nam Hag stalno daje nepotpune papire i stalno nešto nedostaje. Recimo, poslednji put smo dobili snimak glave, ali je potpuno mutan... Ipak, mi se ne predajemo - poručuje Darko Mladić.

Tagovi: