09.11.2018.

10:47

Foto:

Vesti

JOŠ JEDAN DOKAZ STRAŠNE CENZURE U SRBIJI! Eto, naslovna strana Danasa s Vučićem i Hitlerom, na primer! DA LI JE TO TA SLOBODA MEDIJA!?

Opozicioni mediji već mesecima bruje o strašnoj medijskoj cenzuri u Srbiji, a njihova perjanica, niskotiražni tabloid Danas, na naslovnoj strani objavljuje karikaturu na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić direktno doveden u vezu sa Adolfom Hitlerom! I - nikom ništa!

Stvarno je, očigledno, užasna ta državna cenzura o kojoj do besvesti palamude Đilas, Jeremić, Obradović i njima slični. A da zamislimo samo šta bi se dogodilo, na primer, da se ovakva naslovna strana pojavila u Nemačkoj? Ili da je, recimo, nešto slično objavio Informer. Pa digla bi se kuka i motika, bili bi optuženi za ko zna sve kakvu diskriminaciju, uvredu časti, lika i dela, možda i za državni udar.

Ovako, u ovoj "cenzorskoj Srbiji", najverovatnije će biti po onoj naroodnoj "pojeo vuk magarca". Jer, niti se novinarska udruženja oglašavaju, niti državni organi reaguju. Eto, to je taj krunski dokaz stravične cenzure u Srbiji koji smo čekali!

Sarkazam na stranu, komentarišući naslovnu stranu lista Danas, na kojoj je na karikaturi doveden u vezu s Hitlerom, predsednik Vučić izjavio je da to govori o stepenu sloboda u Srbiji.

-Najvažnije je da postoji sloboda medija, ili što bi oni rekli - diktatura na nivou u kojoj predsednika poredite sa Hitlerom - rekao je predsednik Srbije.

Informer

- Pošto to sumnjam da bi to u nekoj drugoj zemlji moglo da se dogodi. A ja sam na to ponosan. Čestitam im na tome. Čak ne mislim ni da ih tužim - rekao je Vučić.

- Hitlerovci su moju familiju ubili i uvek sam se borio protiv fašista, i protiv jednoumlja i nastaviću da se borim protiv svih onih koji misle to, ali rečima, stavovima, boljom politikom i boljom Srbijom, jer je to ono što njih najvise nervira. Najviše moje protivnike nerviraju uspesi Srbije - poručio je predsednik Srbije.

Kako je rekao, da ih tuži verovatno bi izgubio pošto su "postavljali žute sudije svuda i na svakom mestu". 

- Ja to neću da radim. Neka ljudi vide jesam li ja Hitler ili neki drugi, pa neka sami procenjuju, ali će i to ostati zapamćeno kao deo sloboda u Srbiji i ponosan sam na te slobode u Srbiji - rekao je Vučić.

Tagovi: