09.11.2018.

22:58

Foto:

Vesti

ĐILAS ŠEF, A DS MU PLAĆA KIRIJU! Lider Saveza za Srbiju oteo sedište Demokratske stranke!

- Demokrate su godinama na adresi Terazije 3. Naše prostorije imaju oko 300 kvadrata, a iznajmljuju se od Poslovnog prostora grada Beograda. Cena je povlašćena i kirija je oko 1.000 evra mesečno. Taj zakup naravno plaća DS, a Đilas nema nameru da preuzme taj trošak na sebe. I ne samo to. Đilas od naše stranke svakog meseca naplaćuje ratu za pozajmicu koju nam je dao još 2012. Naravno, naplaćuje i sve moguće kamate - kaže naš sagovornik iz vrha stranke.

On objašnjava da je Đilasu, kao bivšem lideru DS, očigledno bilo važno da preuzme baš te prostorije zbog njihovog simboličnog značaja.

Neće u Kladovo, Doljevac i Kulu, ali hoće u Lučane!

Koalicija okupljena oko Saveza za Srbiju ne namerava da učestvuje na izborima u Kladovu, Kuli i Doljevcu pod izgovorom "da ne pristaju na nefer izborne uslove".

To ih, međutim, nije sprečilo da juče potpišu sporazum za izbore u Lučanima! Predstavnici pokreta Dveri, DS, Narodne stranke i Zajedno za Srbiju potpisali su u Guči koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na Đilasovoj listi.

Pa kako je fer u Lučanima, a nije u Kladovu, Kuli i Doljevcima?!

- Đilas ima para da plati, nije u tome stvar. Ali on je na ovaj način želeo dodatno da ponizi DS i uzurpira prostor iz kog je krenula stranka, iz koga su počele prve demonstracije protiv Miloševićevog režima. Tu se pisala istorija DS-a i Đilas zato želi da to preotme... - navodi naš sagovornik.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da Đilas kontroliše dug demokrata, zbog čega je u prilici da im naređuje.

- Iz te perspektive je logično da radi šta hoće, da im ulazi u prostorije, postavlja predsednika, menja politiku, a stranku posmatra kao jednu od svojih firmi. Đilas poseduje DS, vratio im se iz prošlosti i drži ih u šaci. Sa njim su oko granice cenzusa i moraju da ga slušaju... - ocenjuje Vuk Stanković.

EVO DOKAZA DA JE DRAGAN ĐILAS U DILU SA TAKJUNOM DRAGANOM ŠOLAKOM!

Tagovi: