11.11.2018.

09:26 >> 10:41

Foto:

Vesti

(VIDEO) VUČIĆ MEĐU SVETSKIM LIDERIMA NA JELISEJSKIM POLJIMA! Spektakularna proslava 100. godišnjice pobede u Prvom svetskom ratu!

12:55 - Svetski lideri stižu na ručak u Jelisejskoj palati

12:53 - Završena ceremonija u Parizu

12:37 -  Francuski predsednik imao je malih tehničkih problema na početku govora, pa su mu ubrzo dodali mikrofon.

Informer

- Na današnji dan pre 100 godina zvonila su zvona svih crkava, bilo je to primirje, bio je to kraj četiri duge, krvave godine rata. Neka ova stogodišnjaca bude dan kada će se obnoviti počast mrtvima. Mir neka bude vrhovna vrednost. Pobeda je moguća. Jedina borba koju vredi voditi jeste borba za mir, borba za bolji svet - rekao je Makron. 

11:46 - Incident: Naga žena istrčala pred kolonu sa limuzinom američkog predsednika Donalda Trampa

11:26 - Putin i Tramp su se rukovali, ali nisu stigli da razgovaraju

11:24 - Vladimir Putin stigao kod Trijumfalne kapije u društvu Donalda Trampa i Angele Merkel

10.32 -  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Jelisejska polja gde ga je dočekao francuski kolega Emanuel Makron.

Neposredno pre toga predsednik Vučić imao je sastanak sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

(FOTO) SASTALI SE VUČIĆ I MERKELOVA! Važan susret u Parizu - JEDNA OD TEMA KOSOVO I METOHIJA!

9.28 - Državnici polako pristižu na Jelisejska polja, dočekuje ih predsednik Francuske Emanuel Makron sa suprugom.

Danas se obeležava 100 godina od završetka Prvog svetskog rata, a centralna manifestacija biće održana u Parizu uz prisustvo više od 80 šefova država i vlada zemalja učesnica Velikog rata, a Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija je u Prvom svetkom ratu izgubila 1.247.000 ljudi.

Među učesnicima na svečanosti u Parizu čiji je domaćin predsednik Francuske Emanuel Makron su, između ostalih, i predsednici SAD i Rusije, Donald Tramp i Vladimir Putin.

Osim zemalja pobednica u Prvom svetskom ratu, obeležavanju će prisustvovati i predstavnici poraženih zemalja, poput Nemačke koju će predstavljati kancelarka Angela Merkel.

Glavna ceremonija počeće danas u 9.30 ispred Trijumfalne kapije, gde će se uz najviše vojne počasti zvanicama obratiti francuski predsednik.

Planirano je da Makron svoj govor ispred groba Neznanog junaka održi tačno u 11 sati, 11. dana, 11. meseca, u vreme kada je potpisano Primirje pre 100 godina.

Tagovi: