Autor: Informer.rs

13.11.2018.

10:00

Foto:

Vesti

(FOTO) PREDSEDNIK VUČIĆ SA MICOTAKISOM: Srbiju i Grčku veže neraskidivo prijateljstvo!

Sastanku u prostorijama stranke u Beogradu prisustvuju i funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Marko Ðurić i Vladimir Orlić. 

- Razgovarali smo o saradnji između Srbije i Grčke, o saradnji između Nove demokratije i SNS-a. Razgovarali smo o tome kako i na koji način da pospešimo naše odnose. Zahvalio sam na podršci koju gospodin Micotakis pruža na podršci evropskom putu i zamolio sam da ta podrška bude još snažnija - naveo je Vučić nakon sastanka sa predsednikom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Informer

Kako kaže, veruje da će podršku integritetu Srbije od Grčke imati i u budućnosti. 

- Razgovarali smo i o konkretnim načinima da unapredimo našu saradnju, o infrastrukturnim putevima, o izgradnji pruge Beograd-Solun. Razgovarali smo i o drugim važnim pitanjima. Zamolio sam Micotakisa da nam pomogne u konkretnim stvarima u narednom periodu, o glasanju za Interpol - kazao je Vučić.

Dodaje da su se dogovorili da se uzajamno podržavaju i da osnaže veze između dve stranke i dve zemlje.

 - Napravićemo programe o podsticanju grčkih investitora u Srbiju. Sinoć smo imali prijateljsku večeru i nadam se da će gospodin Micotakis dolaziti češće u Srbiju - izjavio je Vučić.

Informer

FOTO TANJUG/ZORAN ŽESTIĆ

- Poštovani predsedniče hvala vam na ovako divnom gostoprimstvu. Želim da kažem da su Srbi u Grcima imali, imaju i imaće uvek jednog stabilnog prijatelja  - rekao je gospodin Micotakis.

- Grčka vidi Srbiju u EU. To je dug put, ali je put za stabilnu budućnost. Verujem da možemo mnogo više da uradimo na nivou naših bilateralnih odnosa - dodao je.

Kako dodaje, može još da se radi na bilateralnom odnosu dve zemlje.

 - Grčka je tokom devedesetih godina i kasnije bila jedan od prvih investitora u Srbiju, kada su neke države izbegavale da to učine. Nadam se da Grčka daleko iza sebe ostavlja svoju ekonomsku krizu - kazao je Micotakis.

Informer

On se osvrnuo na ekonomske reforme koje je sproveo predsednik Vučić i čestitao mu na velikim uspesima.

 - Te ekonomske reforme, koje su dokazano teške, imale su rezultat i odražavaju se na svakodnevni život građana. Smanjenje nezaposlenosti, povećanje BDP-a su ozbiljni uspesi - ocenio je Micotakis. 

Micotakis je dodao da nemaju nameru da promene stav Grče o pitanju Kosova i Metohije. 

- Podržavamo dijalog Beograda i Prištine. Dopustite da dodam da Grčku i Srbiju vežu tradicionalne, religijske i prijateljske spone. Postoji jedna prirodna bliskost kada Srbi posećuju Grčku i kada Grci posećuju Srbiju - rekao je Micotakis i još jednom zahvalio Vučiću na gostoprimstvu.  

Informer

Podsetimo, Grčki konzervativci izabrali su Kirijakosa Micotakisa za novog lidera Nove demokratije, u nadi da će sin bivšeg grčkog premijera, Konstantina Micotakisa, moći da bude izazov levičarskom premijeru Aleksisu Ciprasu.

VUČIĆ PRIHVATIO IZVINJENJE FRANCUSKE! Hvala vam na divnim rečima i poštovanju za srpske žrtve - Makronu veličanstven doček!

Tagovi: