13.11.2018.

21:02

Foto:

Vesti

ŠIPTARI DALI 25.000.000 EVRA DA HAŠIM TAČI SEDI IZA PUTINA?! Sa puno para danas se u svetu baš sve može!

Francuska policija proverava informacije da su članovi državnog protokola koji je organizovao skup u Parizu dobili sumnjive milionske uplate sedam dana pre zvanične ceremonije, prenose diplomatski izvori.

Politička provokacija

Skandal u Parizu je bio politička provokacija kako bi se videlo na koji će način reagovati naša delegacija. Dobro je da se predsednik Vučić ponašao racionalno, ističe sociolog Vladimir Vuletić.

Nisu štedeli pare

I francuski internet mediji preneli su juče vest da njihova policija proverava kako je Tači dobio maltene najbolje mesto na proslavi.

- Tačiju je bilo veoma stalo kako će lažna država Kosovo biti predstavljena u Parizu, gde su bile uperene oči celokupne svetske javnosti. Zbog dobrih odnosa Srbije i Rusije i doslednog odbijanja zvaničnog Kremlja da prizna nezavisnost Kosova, Tačiju je bilo važno da se nađe blizu Putina. Plan je bio da na svaki mogući način dođe u kontakt s njim i to predstavi kao podršku Moskve... Zato se nisu štedele pare! - navodi naš sagovornik i ističe da Kosovo proporcionalno svojoj veličini ima jedan od najvećih budžeta za "keš diplomatiju":

- Ne zaboravite da se Tači našao Putinu za vratom i na svečanoj večeri koja je u nedelju uveče priređena u Parizu. Nema slučajnosti u diplomatiji. Setite se i da je Francuska svojevremeno odbila da Srbiji isporuči uhapšenog Ramuša Haradinaja. Kosovski lobisti tamo imaju veoma jako uporište... - dodaje izvor Informera.

ČEPURIN: SPECIJALNA OPERACIJA KOSOVA PROTIV SRBIJE - "Diplomatija u hodniku" ne prolazi, RUSIJA NE MENJA STAV!

I dok su francuski zvaničnici skandal u Parizu pokušali da predstave kao slučajnost (vidite tekst pored), sagovornici Informera ubeđeni su da je sve dobro izrežirano.

Lider Narodne slobodarske mreže Miroslav Parović potvrđuje naša saznanja, uz ocenu da su novac dobili ljudi iz Makronovog okruženja.

ĐUKANOVIĆU SRBIJA KRIVA ZA PROBLEME U REGIONU?! Plaši ga Vučićeva politika prema Kosovu, priviđa mu se Velika Srbija...!

- Istina je, albanski lobisti platili su 25 miliona evra jednoj agenciji koja je blisko povezana sa ljudima iz Makronovog okruženja da bi Tači dobio tretman kao da se radi o predstavniku međunarodno priznate države i imao priliku da se nađe u društvu svetskih državnika - tvrdi Parović.

Uvreda za Srbiju

Član Krunskog saveta Dragomir Acović smatra da je raspored sedenja na ceremoniji u Parizu bila uvreda za Srbiju i da ona nije naneta slučajno.

Nedopustovo

Rasporedom sedenja u Parizu prvi put su izjednačeni agresori u Prvom svetskom ratu i njihove žrtve. Predstavnica Nemačke je bila u boljem položaju nego naš predsednik, a Srbija je zemlja koja je bila pobednik i podnela najveće žrtve, smatra Dragoljub Kojčić, politički filozof. 

- Sve što se dešava u okviru državnog protokola, a posebno u zemljama kao što su Francuska i Velika Britanija, nije slučajno, takva mogućnost ne postoji. U državnom protokolu ne postoje slučajnosti, on se reguliše na osnovu političkih naloga i presedana - naglasio je on.

I spoljnopolitički komentator 'Politike' Miroslav Lazanski uveren je da skandal u Parizu nije posledica nečije nepažnje.

- Da l' iko misli da je protokol to samostalno uradio? Svaki gest u protokolu je poruka. Pa oni su na proslavi čitali pisma vojnika, a nisu pročitali nijedno od pisama na srpskom! A čitali su čak i na kineskom jeziku - istakao je Lazanski.

Informer

Istoričar Predrag Marković smatra da su Francuzi otaljali svoj posao, podsetivši kako je predsednik Ruske Federacije Vladimir Vladimirovič Putin organizovao obeležavanje 9. maja, Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.
- Rusija je ozbiljna država, koja vodi računa o dubokoj simbolici. Besmrtni puk u maju u Moskvi predvodili su predstavnici tri naroda koja su najviše stradala u Drugom svetskom ratu. Na čelu puka našli su se predsednik Rusije Vladimir Putin, izraelski premijer Benjamin Netanjahu i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Francuzi su otaljali svoj posao... - ocenjuje Marković.

Tagovi: