23.11.2018.

11:00

Foto:

Vesti

ŠIPTARSKI SPECIJALCI UPALI U PROSTORIJE PRIVREMENOG ORGANA OPŠTINE PEĆ U GORAŽDEVCU, HOĆE DA HAPSE MILOŠA DIMITRIJEVIĆA!

Prema našim saznanjima, Dimitrijević je na putu prema kancelariji, i očekuje se da če ga KPS uhapsiti čim se tamo pojavi.

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ NA SASTANKU SA PREDSTAVNICIMA SRBA SA KIM: Paljenje srpske robe najgora vrsta nacizma na delu!

Da podsetimo, Dimitrijević je juče, na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstzavnicima Srba na KiM, izjavio da nema nameru da skine srpske tablice sa svog vozila, pa se pretpostavlja da je ovo iskorišćeno kao povod za njegovo hapšenje.

Obraćanje Miloša Dimitrijevića na jučerašnjem sastanku pogledajte od 1:35:03

Evo šta je govorio Dimitrijević

Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim insitucijama, rekao je predsednik Privremenog organa Opštine Peć, sa sedištem u Goraždevcu, Miloša Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu. 

Dimitrijević je govorio na jučerašnjem sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srba sa KiM, u Beogradu, a sada upravo zbog toga nameravaju da uhapse. 

- Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim insitucijama - rekao je Dimitrijević na sastanku sa predsednikom Vučićem u Beogradu.

Dimitrijević je rekao i da su ga jedne noći pre nekoliko dana, kada se vraćao iz Kosovske Mitrovice, Rosu jedinice dva puta u roku od 40 minuta zaustavljale i pretresale i njega i automobil. 

Dodao je da vozi sa srpskim registarskim tabilcama i da ih neće skinuti.

Prema njegovim rečima, srpski narod je uplašen zbog mera Prištine, 

- Verujemo predsedniku Srbije i Vladi Srbije, a ne kosovskim insitucijama - rekao je on i upozorio i da postoji nekliko ljudi koji pišu kosovskim institucijama o "nama da smo paralelne institucije".

Dodao je da će narod u Metohiji biti miran i da će čekati konačno rešenje koje će postići Beograd.

Dimitrijević je predsedniku govorio i o broju Srba u tom delu KiM - da u Goraždevcu živi 670 Srba, u Peći osam sa popom, u patrijaršiji oko 30, u Ðakovici tri monahinje, a da ih u Uroševcu nema, na šta je predsednik dodao da je taj grad etnički čist.

U Peći živi oko 100.000 Albanaca. 

Tagovi: