28.11.2018.

13:36

Foto:

Vesti

VUČIĆ UPUTIO PISMA SAUČEŠĆA predsedniku Kine i čelnicima provincije Hebei

- Primite iskreno saučešće povodom pogibije više od dvadeset ljudi, naših dragih prijatelja iz provincije Hebei. Molim Vas da njihovim porodicama prenesete moje duboko saosećanje, a povređenima želje za brz oporavak - poručio je u pismima saučešća predsednik Srbije. 

Navodi i da je uveren da će porodicama nastradalih i povređenima kinesko rukovodstvo i rukovodstvo provincije Hebei pružiti snažnu podršku, te poručuje da je srpski narod uz kineski i da je Srbija, "kao čelični prijatelj Kine", spremna da pomogne na bilo koji način.

- Srbija nikad neće zaboraviti kako je kompanija Hbis, iz provincije Hebei, spasila železaru u Smederevu i omogućila radnicima i njihovim porodicama da dostojanstveno žive od svog rada. Isto tako su snažna moja sećanja na topao doček, koji je meni i delegaciji Srbije priređen prilikom posete provinciji Hebei - navodi se u pismima saučešća predsednika Vučića.

(FOTO) STRAŠNA EKSPLOZIJA U HEMIJSKOJ FABRICI! Najmanje 22 mrtvih, automobili i kamioni POTPUNO UGLJENISANI, strahuje da će biti JOŠ ŽRTAVA!

Tagovi: