30.11.2018.

13:22

Foto:

Vesti

RUSIJA ZVANIČNO OSUDILA PLANOVE ZA STVARANJE "VELIKE ALBANIJE"! Priština i Tirana PROVOCIRAJU, ako SAD i EU ne raguju, to znači da IMAJU NJIHOVU PODRŠKU!

Tokom zajedničke sednice Vlade Albanije i kosovske "vlade", premijer Albanije Edi Rama je najavio plan stvaranja "jedinstvene albanske države u svim pravcima i svim aspektima". On je dodao i da je "vreme da se stavi tačka na licemerno razdvajanje" albanskog naroda.

"Mi odlučno osuđujemo ovu još jednu provokaciju u nizu, usmerenu na promovisanje ideologije 'velike Albanije'. Takva retorika može da uništi stabilnost na Balkanu i da bude recidiv međuetničkih konflikata, potkopavanje višegodišnjih napora međunarodne zajednice na obezbeđivanju mira u regionu", navodi rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

ČEPURIN ODVALIO RAMUŠA: Tvrdnje Haradinaja u Vašington postu, su apsurd i OBIČNA KARIKATURA!

"Očekujemo nedvosmislenu reakciju SAD i EU na provokacije Tirane i Prištine, osudu koncepcije koja je usmerena na destabilizaciju Jugoistočne Evrope. Ako to ponovo pođe za rukom albanskim i kosovskim političarima, to će značiti da ovaj projekat ima otvorenu podršku Vašingtona i Brisela", zaključuje se u saopštenju.

Tagovi: