30.11.2018.

23:10

Foto:

Vesti

ĐILAS PRAVI STRANKU, KUPUJE PARTIJU ZELENIH: Tajkun, predsednik Saveza za Srbiju, svoju organizaciju FORMIRA PREČICOM!

Prethodnih nedelja Đilas intenzivno pregovara da preuzme stranku ZEP Zeleni Dejana Bulatovića, kojoj bi potom osmislio novi brend i ime i preregistrovao je na sebe. Ideja je da izbegne prikupljanje neophodnih 10.000 potpisa građana, koliko je potrebno za formiranje nove stranke.

- Đilas od formiranja Saveza nije krio ambiciju da ima svoju stranku. Činjenica je da svi imaju svoje političke organizacije i da se on teško nameće kao jedini lider SZS. Želja je da ojača svoj uticaj i kredibilitet i pripremi se za naredne izbore, a nema ni kada ni kako da skupi tolike potpise. Zato Bulatoviću nudi da praktično od njega kupi stranku. U njoj bi Đilas bio predsednik, a Borku Stefanoviću i Mariniki Tepić bi pripala mesta potpredsednika - otkriva naš izvor iz redova opozicije i podseća da je ovaj model već iskoristio Vuk Jeremić kada je preuzeo stranku od Miroslava Aleksića i preko noći postao lider Narodne stranke.

Prečica

Ideja je da izbegne prikupljanje neophodnih 10.000 potpisa građana, koliko je potrebno za formiranje nove stranke
Izvor Informera

U prilog našim informacijama ide i činjenica da su ZEP Zeleni 5. novembra napustili Sašu Jankovića i njegov "Građanski blok 381", a potom se učlanili u Đilasov Savez.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je očigledno da Đilas nema dovoljno jak politički kapacitet.

- Ako su vaša saznanja tačna, to znači da se Đilas priprema za vanredne izbore. S druge strane, očigledno je da teško može doći do ispunjenja zakonskog minimuma od neophodnih 10.000 potpisa za prijavu stranke. Tamo gde kredibilitet ne može, novac pomaže, a pošto ga ima napretek, nije mu problem da ga uloži u politiku, koju opsesivno voli. Njemu treba sopstvena stranka da bi jače nastupao pred onima koji već imaju formirane stranke - ocenjuje Vuk Stanković.

NOVI DEBAKL ĐILASA! OPOZICIJA DEMONSTRIRALA "SILU": Iz cele Srbije dovozili ljude u Kruševac, NISU OKUPILI NI 200 DUŠA!

 

 

ŠOKANTNO OTKRIĆE! KAKO JE TAJKUN OTEO DRŽAVU: Đilas kao gradonačelnik u svojim firmama zaradio čak 300 miliona evra!

Tagovi: