Autor: Informer.rs

03.12.2018.

16:07

Foto:

Vesti

MAKRON ODLAŽE POSETU SRBIJI! Zbog eskalacije nereda u Parizu predsednik Francuske odustaje do dolaska u Beograd!


Kako saznajemo u diplomatskim krugovima, Makron će večeras i zvanično pismom izvinjenja obavestiti predsednika Srbije Aleksandra Vučića o razlozima za otkazivanje posete.

Iako je poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji danas je i zvanično najavljena na sajtu Jelisejske palate, poseta je ipak odložena.

Predsednik Francuske je, kako saznajemo, od posete Beogradu odustao zbog demonstracija i nereda poslednjih dana na ulicama Pariza, zbog kojih je, inače, francuski premijer Eduar Filip otkazao putovanje u Poljsku gde je trebalo da učestvuje na samitu posvećenom klimi.

(FOTO) KRŠ I LOM U PARIZU POSLE NASILNIH PROTESTA: Demonstranti demolirali i Trijumfalnu kapiju, šteta i do milion evra!

Podsetimo, učesnici protesta "žutih prsluka" u Parizu su Trijumfalnoj kapiji u subotu naneli štetu koja se procenjuje na više stotina hiljada, možda čak i milion evra, rekao je predsednik francuskog Centra za nacionalne spomenike Filip Belaval.

Pored toga što su demonstranti čuveni spomenik i nacionalni simbol Francuske ispisali grafitima, uništili su i njegovu unutrašnjost, gde se nalaze vredni eksponati, rekao je Belaval, koji je u nedelju ujutro predsednika Emanuela Makrona upoznao sa pričinjenom štetom, prenosi "Figaro".

Tagovi: