03.12.2018.

19:17 >> 19:18

Foto:

Vesti

ŠIPTARI UCENJUJU EU, HOĆE VIZNU LIBERALIZACIJU: Veselji stavio do znanja Hanu da Priština očekuje podršku Brisela!

Koha onlajn je prenela da je Veselji Hanu rekao da je "nepošteno za građane Kosova da nakon ispunjenja potrebnih kriterijuma ostaju jedini izolovani na Balkanu".

Što se dijaloga sa Beogradom tiče, Veselji je, kako se navodi, rekao da je Priština posvećena postizanju konačnog sporazuma koji će "jednom i zauvek rešiti sva otvorena pitanja i istovremeno otvoriti put za pridruživanje Kosova Evropskoj uniji, UN , NATO i u druge organizacije".

(VIDEO) VUČIĆ: Rušite me na ulici koliko hoćete, ali nećemo priznati Kosovo i pristati na ucene!

Prema saopštenju iz Veseljijevog kabineta, predsednik parlamenta je Hana upoznao da će 14. decembra poslanici glasati o transformaciji KBS u vojsku.

Navodi se da je on tom prilikom ocenio da će to biti "važan korak za očuvanje mira na Balkanu, kao i jačenju partnerstva na NATO".

SRBIJI SE MORA DATI SEVER KOSOVA I REPUBLIKA SRPSKA: Britanski ekspert predlaže kako bi trebalo promeniti granice na Balkanu!

Podsetimo, Priština insistira na tome da dobijanjem vizne liberalizacije uslovi nastavak dijaloga sa Beogradom.

Tači, Haradinaj i ekipa tvrde da je Priština ispunila sve kriterijume u vezi sa viznom liberalizacijom i ističu da je sada na Evropskoj uniji da donese odluku za 2019. godinu po pitanju slobode kretanja, prenose prištinski mediji.

Informer

Ako Evropska unija nije sposobna da ispuni svoja obećanja u vezi sa viznom liberalizacijom, a mi smo ispunili sve kriterijume, od prvog do 95... Zašto bismo onda verovali da Brisel ima instrumente da ubedi Srbiju da prizna kosovsku nezavisnost. Trebalo bi da budemo realistični u takvom pristupu - poručuju oni.

Tagovi: