04.12.2018.

19:09

Foto:

Vesti

ZLOČINAC HARADINAJ SE PRAVDA ZAMENOM TEZA: Premijer lažne države u pismu EU, optužio Srbiju za KRŠENJE CEFTA SPORAZUMA?!

Posebno ukazuje na akcije Beograda za koje kaže da su bile u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, te navodi da je "Srbija prekršila Poglavlje 35 EU o normalizaciji odnosa između Srbije i Kosova".

Premijer tzv države Kosovo Ramuš Haradinaj poslao je pismo svim članicama EU u kojima je pravdao odluku prištinskih vlasti o uvođenju takse na srpske i proizvode iz BIH.

On je u pismu, koje je pisano na albanskom jeziku, naveo da Srbija i BIH nisu ispoštovale CEFTA sporazum i da su ugrozile bezbednost i javnu politiku Kosova.

Ovim pismom Haradinaj je bezuspešno pokušao da se opravda pred EU koja je od Prištine zatražila da ukine uvedene takse na srpske proizvode. To je juče učinio i komesar EU Johanes Han, ali je Haradinaj ostao pri svojoj odluci.

Haradinaj je otišao toliko daleko da je u pismu naveo kako je Srbija ugrozila ustavni poredak tzv države Kosovo, koju inače, Beograd ne priznaje.

RAMUŠ HARADINAJ ODLUČIO: Ako padne vlada, idemo svi u paketu, DA OSLOBODIMO KOSOVO!

Tagovi: